Šta je do sada najviše poskupelo u Srbiji: Talas poskupljenja preti da izraste u cunami

Inflacija od 9,6 odsto u aprilu najviše će pogoditi građane sa nižim i prosečnim primanjima, oni nemaju čega da se odreknu

Ostavite komentar


  1. Kazete da je sir poskupeo 12 posto !!! Ljudi kravlji sir koji je bio 500 dinara u prodavnici u Novom Pazaru je sada 850 dinara !!! 70 posto skuplji.

  2. Sada svi koriste priliku da ušićare. Država je nesposobna da preduzme bilo šta,pa i sama mešetari. Nema hrabrosti ni nakupcima da uvede kase. A narod plaća sve neznanje i nesposobnost.

  3. Сада ће настати у Србији “ дивљи Балкан „, пацови ће изаћи из рупа и очерупати све што могу, закони у Србији ионако не важе.

  4. Kakvi su ovo procenti-virtualni??? U Grčkoj i Francuskoj bi odavno goreli i nebo i zemlja i more od socijalnog ustanka. Ovde još podupiru selo,gastosi i bavljenje svakovrsnim bezakonjem ali neće još dugo jer se i antisistemu bliži neminovni kraj!

  5. Pelet prošle godine 170-200 eura. sada oko 300 eura. Struja nije poskupela, otpadno drvo nije. Samo gorivo oko 1015 %. Neko će dobro da se omasti…

  6. A kako na inflaciju utice smanjenje gramaze, mnogih proizvoda, cak i onih od 100gr., pa oni sada iznose 90, 80 i cak 70gr.

  7. Inflacija nikada nije posledica samo ekonomskih činilaca, već mnogo češće proizvod psihološkog trenutka i prilika na tržištu. Ne postoji proizvodjač i trgovac koji ne žudi za povećanjem cene. Oni će, kako bi to postigli, iskoristiti svaki „razlog“ i „opravdanje“, i ispuniti svoju „svetu kapitalističku zakletvu“. S druge strane, na duge staze inflacija nije tako loša jer ona uvećava ukupnu vrednost ekonomije i BDP-a što će, onog trenutka kada se bar delimično uskladi sa platama, imati pozitivan efekat na buduće privredne tokove.

  8. E da mi je taj vaš digitron! Kamo sreće da su ti procenti tačni. Šećer sa 64 na 140 dinara. Jogurt sa 90 na 180 dinara. Čak i kruške u Lidlu sa 130 pre nedelju dana na 240 juče.

  9. Sada na naplatu dolazi nerazvoj poslednjih 15 godina. Da se nije varalo mešetarilo zamajavalo. Danas bi imali plate bar 800 evra i ne bi nas poskupljenja toliko pogodila kao sada sa 300,400 evra.

  10. U odnosu na prošlu godinu poskupljenja su izmedju 50 i 70 posto, a u glupavu statistiku narod ionako vise ne veruje.

  11. Tačno , glasali ste ,gledajte sada .
    I nikad se 50% našeg stanovništva neće osvestiti i ponovo će da glasaju „napredne“ !

  12. Pa dobro, ako je sve poskupelo, to samo znači da ćemo jedni drugima plaćati više i posle nekog vremena, opet smo svi na istom. Bitno je kakva je situacija u državama iz kojih uvozimo robu.

  13. A,kako preživeti sa 18.000 hiljada dinara,nemogu ni režiju platiti,pa kada mi neko kaže,pa šta hoćeš-kako ti je bilo sa ptedhodnom vladom ma briga me za vladu oni samo gledaju ko će bolju fotelju uhgrabiti.Sramota,evo gledam vesti,kažu prosečna plata u Srbiji 73.000,ja da imam toliko izašla bih na kraj!Mi u Subotici moramo da dežuramo po prodavnicama da bi kupili 1-2kg šećera,sakrili ga i čekaju cenu,a ovamo Vučić kaže imamo svega i ništa od osnovnih namirnica ne sme poskupiti,dao Bog da on čeka nešto,jebo ga onaj što ga izabrao!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.