Oduzimani telefoni, svi zahtevi odbijeni, slede blokade: Šta se dešavalo na pregovorima poljoprivrednika u Vladi?

Miran protest pa radikalizacija - poljoprivrednici na putevima do ispunjenja zahteva

Ostavite komentar


  1. I po ko zna koji pit, svi u ovom lancu proizvodnje će zaraditi osim mene. I onaj što je prodao seme, onaj što je prodao veštačko djubrivo, onaj što je prodao pesticide, onaj što je prodao gorivo, onaj što je od mene otkupio moj proizvod, prerađivač koji je odredio svoju zaradu na taj proizvod, do supermarketa koi ima svoju maržu. A ja? Da li će da rodi, koliko će da rodi, po kojoj ceni ću prodati? Evo, po treći put vršim zaštitu pšenice, izbili mi još 24.400 dinara iz džepa. Predao sam papire za radnu vizu. Ovde hleba nema.

  2. Samo neka poljoprivrednici zaprete ovima iz SNS da će blokirati sve puteve ka Beogradu pred ovaj njihov kontramiting 26. maja (ili 28. kad god…) pa ćete da vidite kako će im svi zahtevi biti prihvaćeni, ili barem uzeti u obzir.

    Živi bili pa videli, to je jedini jezik koji ovi iz vlasti razumeju.

    Treba da se dignu svi i da im blokiraju sve prilaze Beogradu, da od glavnog grada napravimo tvrđavu, da im pokažemo zube.

    Ako mi sami ne branimo svoju zemlju, neće niko!

  3. Nisam za ovu vlast ali ipoljoprivrednici mnogo drame,radite ako hoćete ako nećete motajte kablove

  4. Manite se poljoprivrede, bavi te se politikom kao Rističević i onda nema problema.

  5. Mora i kod poljoprivrednika i seljaka da stigne zlatno doba. a ne samo u gradovima.

  6. Unistiti poljoprivdenike kako bi imali bolji izgovor da nam je neophodno rudarenje i raskopavanje zemlje….

  7. Znači od srede blokade puteva. Taman da pomognu Vučiću u četvrtak i petak, da što manje ljudi iz Srbije stigne na protest. Oni su uvek samo za sebe.

  8. Kome moras objasnjavati situaciju tom ne mozes objasniti a ko razume njemu ne moras objasnjavati

  9. Ako nećemo mleko od GMO mleka u prahu za 200+ dinara u prodavnicama – podržimo ih.

  10. Cilj je njima da budu blokade 26 tako bi imali lepo pokrice ( izgovor)za mali broj ucesnika

  11. I naravno opet blokade puteva da da običan građanin koji radi ili ima obaveze u drugom gradu ili susednom selu nemoze da prodje. Gospodo blokirate skupštinu, vladu tu se parkirajte a ne na ulazima i izlazima iz grada pa jebete pošten narod. Za to nemate muda jer će vas počistiti ko metlom, lakše građane zajebavati

  12. Samo dvogodisnji strajk od proizvodnje njive tanjirati dase ne parloze stoku u prirodu da prezive a raja neka uvozi hranu

  13. Nemate para a traktori od 50000 evra pa automobili pa stanovi pa koga lazete vise

  14. su oduzimani mobilni telefoni, lična svojina građana? ovo je totalno van kontrole!

  15. Bravo narode 25-og I 26-og blokirati sve puteve za ulazak u beograd da vidimo tu podrsku vucica bez autobusa I sendvicara koji su naterani da idu za beograd

  16. ГРАЂАНИН. Слажем се потпуно са вама.Радите шта хоћете али пустите поштен народ да се креће и обавља своје обавезе .А ко неће да ради не мора ,али не може на силу некога да тера на то што они хоће.Ако вама није потребно да радите у реду али има коме је потребно .Користите сва могућа средства да би дошли на влас на силу.И то је по вама у реду.Срамота.

  17. Da pojedini stočari i poljoprivrednici možda neće da im sve to neko drugi radi za džaba, a oni samo da ubiru prihode i bave se politikom. Po kojim cenama na pijacama oni prodaju svoju robu ostalim gradjanima.

  18. Odakle ovim poljoprivrednicima traktori od po 20,50 hiljada evra,dođite u Šumadija da vidite tugu.

  19. Uvek sam podržao poljoprivredu ali ovog puta kao i zadnja vremena previše preterivanja.Nek mi pokažu gde u svetu seljaci štrajkuju „nigde samo Srbija „. Mi stalno kukamo na inflaciju a kako nebi.Plate male a cene svaki dan rastu. Pre nisu boji subvencije ninašta i dobro svi živeli dok Dejan dobija na svašta koliko-toliko subvencije i opera im nije dobro. Pitam se ako je mle trenutno 120 din/lit. seljaci traže 79 din/lit odkupnu cenu. Ne branim mlekare ali ako plati tu cenu dok otplati prevoze,radnike,porez režinu koliko bi trebalo da bude dok stigne u prodavnicu ? Nažalost ni jedno mleko u radnjama nije čisto mleko sve je od mleko-prah. Nažalos ovo su teška vremena za sve nas i trebalo bi dase složimo i dase pomognemo a ne da rušimo ono što je već porušeno.

  20. Pa prema ovome, svako bi voleo da je poljoprivrednik. Od svega, podrzavam gorivo bez pdv i akcize, ostalo je totalna glupost.

  21. Не одустаје браћо! Само нас упорност и заједништво са Богом могу спасити од ове невоље и зла што нас је снашло. Хоћемо наше производе,,,,, хоћемо нашу храну! Господе, помози нам!,,

  22. Malo su preterali, i pobesneli i obesni, kao da su jedini, to je t oliko jadno i bedno da snimaju tajno a posle to puštaju kako im se svidi. Na prwgovorima nema tajnog sniđanja ima stenogram, dumsteri novinarski.

  23. Država je sve svoje njive prodala idala u najam sad oće da gazduj sa našim njivama

  24. Ako im se ne isplati raditi zemlju neka je ne rade.Zaposle se u fabriku i rade.I zive kao svi koji ne obrađuju zemlju.Ponasaju se kao da ih neko tera na njivu.Svako ima pravo da se buni ali niko nema pravo da sprecava druge da rade i zive.

  25. Bruka i sramota za Aleksandra Vucica! Nazvao je poljoprivrednike tajkunima! Pa sram te bilo Predsednice ti isti tajkuni kako ih ti vec zoves hrane ovu Srbiju sa psenicom sa mlekom sa mesom sa vocem povrcem! Doveli ste seljaka na ivicu propasti e nedaj boze da vam seljak dodje do BG sa motikok i tratkorom jel sa vama jedino na ovakav nacin moze da se razgovara..

  26. Обуставити производњу хране па нека напреднирадикали сеју за 9000рсд. тове,музи,Беру воће доводе Јапанце,Немце да им подижу привреди са најефтинијом радном снагом у Европи.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.