Stara planina omiljena besplatna destinacija 1Foto: Putevi avanture Srbije

Na facebook stranici Putevi avanture izvršena je anketa u kojoj se najveći broj učesnika ankete opredelio da bi najradije posetili Staru planinu ukoliko bi to putovanje bilo besplatno.

Dakle, na pitanje, koju biste destinaciju izabrali, kada biste dobili besplatno putovanje ponuđena su četiri odgovora: Zlatibor, Tara, Drina i Stara planina. Za Zlatibor se opredelilo 13 odsto učesnika ankete, za Drinu 20 odsto i za Taru 32 odsto, navodi portal Putevi avanture Srbije

Stara planina na ovoj facebook stranici ima najviše „simpatizera“, za tri procenta više nego Tara, a to je 36 odsto.

Rezultati ove ankete nisu u skladu sa rezultatima koji u turizmu postižu ove četiri destinacije. Kao jedan od razloga stručnjaci kažu da se za besplatno putovanje ljudi najčešće odlučuju za destinacije koje nikad nisu posetili.

Stara planina je planinska lepotica na granici sa Bugarskom, a smeštajni kapaciteti nisu ni na približnom nivou kao na Zlatiboru.

Na Staroj planini postoji ski centar koji je rasprostranjeniji od ski centra na Torniku, sneg se neuporedivo duže zadržava, što dovodi do zaključka da Stara planina posle Kopaonika ima i najveći potencijal za zimski turizam u Srbiji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari