Stav Vrhovnog suda o troškovima obrade kredita ispisan rukopisom vlasti

Protesti advokata širom Srbije zbog zaokreta VKS-a po pitanju naplate troškova obrade kredita o unošenja "nedopustive pravne nesigurnosti"

Ostavite komentar


  1. Rukopis plagijatorke u NBS Tabakovicke pod čijim uticajem NBS sve vreme navija za strane banke. To je neopevano zlo ove zemlje.

  2. Pošto su banke desetak godina protivzakonito podizale kamatne stope na stambene kredite u periodu kada je sekretar / i nažalost profesor univerziteta/ UBS davao za pravo i lobirao da banke mogu podizati kamatne stope shodno „poslovnoj politici banke“, dotle su grđani mahom mladi sa porodicama grcali, neki usled stresa izgubili bitku sa teškim bolestima a neki i izvršili samoubistvo ne nalazeci izlaz. Zakon o odgovornosti pravnih lica za krivično delo i Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela ostli su u Srbiji mrtvo slovo na papiru. Države kao SAD i druge gonile su organizatore i inspiratore ove gnusne pljačke pandemijskih razmera. U Srbiji niko nije odgovarao. A čelnici banaka su u tom periodu sebi isplacivali bezobrazne bonuse i po 15 hiljada evra mesečno. Verovatno kao zaslugu za ostvarenje protivzakonitog ekstraprofita svojoj banci. Zato je moguca sprega VKS u stranih banaka/ svesrdno podržanih od UBS/ da donesu ovako zlocudnu odluku i destabilizuju pravni sistem Srbije, kao i ranije , na gotovo identičnoj temi. Neka se probude oni koji su u prethodnom slučaju najzad rešili problem i promptno spreče nesagledive pogubne posledice ove maligne Odluke.

  3. Ovo je ludilo sta rade gradjanima Srbije. Ko je potpisao ovu odluku protiv gradjana Srbije, taj ta covek radi protiv interesa gradjana Srbije. Svaka mu cast.

  4. Sudije su donele takvu odluku u prvom slučaju jer je bilo važno da neko bitan povrati svoj novac, a sada takvih interesa nema “butnih”. Kakva država takvi i sudovi.

  5. To je strašno za gradjanstvo.Za ljude koji su uzeli kredite ne zato što im je ćef.Već što su im primanja mala ili osrednja i muka ih naterala da podižu kredite po neverovatnom kamatama !! A sad naša država treba da zaštiti svoje gradjane od tudjih zelenaša !@

  6. Svi gradjani da se dignu sa advokatima u sud…Ovo je Srbija,sve moze,danas jedno,sutra drugo i ko zna sta trece..Sramoootaaaa za drzavu….

  7. Može biti al ne mora da znači.
    Sve je jasnije da opoziciona vrhuška angažuje svoje kadrove da bi komplikovano i onako komplikovano stanje.

  8. Gospodo,nije bilo 200 advokata,vec oko 1000,pisite objektivno ako se vec predstavljate kao objektivni!

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.