Stečaj u firmi bez imovine i zaposlenih 1Foto: N.J.

U zrenjaninskom Privrednom sudu otvoren je prvi ovogodišnji stečaj, u preduzeću Atrium complex. Zatražio ga je dužnik sam navodeći kao razlog trajnu nesposobnost plaćanja. Preduzeće ima dugove ali nema imovinu i nema zaposlene.

Ovo preduzeće, registrovano za izvođenje građevinskih radova, osnovano je 2011.  a u trajnoj je blokadi od 2013. godine. Račun je blokiran na iznos od 2 682 532 dinara.

Imovinu ovo preduzeće nema, nema ni zaposlenih. Prema poslednjim dostupnim podacima, vlasnica firme je Ljubica Radulović a zakonski zastupnik Olivera Bajat.

Privredni sud našao je da su razlozi za otvaranje stečaja valjani i odredio Milicu Bogunović za stečajnu upravnicu. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 4. februar a ročište za ispitivanje potraživanja za 20. maj.

Prema poslednjim dostupnim podacima, vlasnica firme je Ljubica Radulović a zakonski zastupnik Olivera Bajat. Olivera Bajat već se pojavljivala kao zastupnik u firmama  “Iks Ypsilon 023” i „Energoinvest 023“. Obe firme su u stečaju.

Zanimljivo je da su “Iks Ypsilon” i i “Energoinvest” firme koje su registrovane na adresi Koče Kolarova 27 u Zrenjaninu. U pitanju je prazan plac, na kom se nekada nalazilo društveno preduzeće “Naš dom”.

“Naš dom” je kupio zrenjaninski preduzetnik Nikola Radulović a preduzeće je vrlo brzo nakon privatizacije prestalo da postoji.

Na adresi nekadašnjeg “Našeg doma” registrovano je nekoliko firmi, čiji su vlasnici Nikola i Ljubica Radulović, a zakonski zastupnik Olivera Bajat.

Plac u širem centru Zrenjanina praktično je jedina vredna imovina svih firmi koje su se registrovale na toj adresi.

Vrednost placa je pre nekoliko godina, u pokušaju izvršenja, procenjena na 27 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari