Stefan Lazarević novi predsednik Amcham-a 1Foto: Medija centar

Generalna skupština Američke privredne komore u Srbiji (Amcham) izabrala je za novog predsednika Upravnog odbora Stefana Lazarevića, generalnog direktora kompanije NCR Srbija.

U naredne dve godine novi Upravni odbor činiće i prvi potpredsednik Ivan Miletić iz Filip Morisa, drugi potpredsednik Ronald Seliger, direktor Hemofarma, kao i četiri člana Upravnog odbora Goran Vasić iz Telenora, Ksenija Karić iz Šnajder elektrika, Marija Popović iz OTP banke i Milan Gospić iz Majkrosofta.

Novoizabrani predsednik Stefan Lazarević, zahvalio se dosadašnjem predsedniku Zoranu Petroviću na izuzetnim rezultatima uprkos izazovima tokom pandemije, kao i posvećenosti i zalaganju članica AmCham-a u doprinosu poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

„AmCham će ostati dosledan u svojoj misiji da podrži američke i druge investitore u Srbiji, kao i u podršci Vladi u reformama i kreiranju stabilnog, predvidivog i atraktivnog poslovnog okruženja. U sklopu te misije, svakako ćemo se uključiti i u jačanje regionalnih inicijativa, kao što je Inicijativa za otvoreni Balkan i nastojaćemo da budemo za svakim stolom za kojim se razgovara o unapređenju privrednog ambijenta, kao i ostalim temama koje se odnose na privlačenje investicija, zapošljavanje i poštovanje najviših standarda u svim sferama poslovanja“, poručio je novi predsednik UO Amchama Stefan Lazarević.

Ovogodišnju AmCham „Hero“ nagradu, žiri sastavljen od predstavnika Upravnog odbora AmCham-a, dodelio je glumici Mileni Radulović, “koja je u protekloj godini javno, hrabro i požrtvovano učinila veliki gest progovorivši protiv rodno zasnovanog nasilja, a u zaštitu života i integriteta, ne samo u svoje ime, već u ime svih žena”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari