Štrajkači: Imamo dokaz da su Knežević i Brnabić dobili naš protokol

Ministar privrede tvrdi da predlog kragujevačkih radnika nije stigao u Vladu, te da Fijat prihvata dva zahteva

Ostavite komentar


  1. Ne može se jeftino proći za vesele devedesete. A možda da Volkan ugovori Golfove iz Vogošće?

  2. Kada najbahatija vlast na planeti ovako nešto izjavi za "bivši režim", koji je daleko od svake mrvice vlasti već 6 godina, onda je to sigurno tako!?

    Znam koliko je teško, jer sam u svom radnom veku više puta zagovarao štrajk (ali pravi) i ostajao u manjini, ali svom snagom podržavam radnike Zastave (i sve druge) u njihovim zahtevima, jer bi to moglo da ima značajne posledice (korisne) na sve buduće generacije. Izdržite ljudi, ponosan sam na vas.

  3. A reagovala i SNS, ali ne da podrži srpske radnike i njihove pravedne zahteve, ili poštovanje Zakona o štrajku , nego da pljuje DS! Eto koliko su na strani radnika i gradjana Srbije, i ovde pokazju svoje pravo , degenerisano lice! Njihova reakcija je samo dokaz da su oni smrtni neprijatelji ove zemlje i ovog naroda. Koja bi država „podvodila“ strancima svoje državljane , pravila od njih robove stranog kapitaliste , izrabljivača. Fijat je upravo to , izrabljivač nad srpskim radnicima, jer u drugim zemljama poštuje elementarne standarde!

  4. Šta vlada glumi budalu, šta će ona da dogovara, fiat treba samo da izađe ispred fabrike, zaboravili su gde su vrata pa vlada treba da im pokaže?

  5. "Ne navijamo ni za jednu stranu" , kaze Knezević.Još nedostaje samo njegova "časna "reč…a naravno čast,dignitet,integritet je tu ,velika kao,kao …koliko stotina hiljada eura?

  6. Krcag ide na vodu dok se ne razbije. Ovaj kragujevacki je dobrano napukao. Spasavati nesto neprirodnim putem je iluzija. Nema potrebe za obmanama i blacenjem. Ugovor izmedju drzave i FIAT-a na sunce. Radnici nisu maloletni i neznani da ih treba ubedjivati u moguce posledice odlaska FIAT-a iz Kragujevca. Ako je odlucio da ide neka ide sto pre. Oko ponizavanja i obespravljivanja radnika ni reci vise ni reci manje od onoga sto kaze Zakon o radu. Radnici u FIAT-u da budu u potpuno istoj ravni sa svim ostalim radnicima u privatnom sektoru. Ako je istina, a bojim se da jeste, da drzava placa doprinose na zarade zaposlenih u FIAT Kragujevac, neka se taj sramni aranzman odmah prekine i po cenu zatvaranja fabrike. Nije valjda da, uz svo duzno postovanje, vise vrede zaposleni u FIAT-u nego ostali zaposleni u Srbiji. Sve ove rabote sto politicke sto ekonomske prirode, zato sto neko nije znao svoj posao ili je namerno uradio los aranzman, platice naravno gladna usta gradjana Srbije, uglavnom iz proizvodnog sektora. Uostalom kao i uvek do sada.

  7. Neka samo oni iz VLADE koji uzimaju procenat of FIJATA, a garantovali su da ce radnici raditi za minimalac i da se nece buniti da kazemo do smrti te da ce upotrebiti zdusno i batinase (strajk brejkere) ako ustreba VRATE lovu Fijatu. Zato se ovi i ne oglasavaju – to je po dogovoru unutrasnji problem. VUCIC je dao garancije. Sto se Italijana tice njima svejedno. Po UGOVORU koji je i dalje tajan Srbija ce snositi sve troskove STRAJKA ovako ili onako tako da je njima manje vise svejedno. NEK se strajkuje, SVI zaradjuju osim BUDZETA Srbije (radnika). TRagiKomedija u 2 cina.

  8. Zasto u ovoj situaciji niko ne reaguje. JEDNOSTAVNO, radnici glasali za SNS tako su i dobili posao. Vlast obecala, bice vece plate, a nisu i onda ide natezanje. Zasto se svi ustezu da odu do Kragujevca, pa tesko se suociti sa SVOJIM BiRACKIM telom kojem nisi ispunio obecanja. Pa da nisu svi glasaci SNS-a do sada bi vec FANTOMI batinali po Kragujevcu, ovako da kazem pod navodnicima fantomi sad strajkuju. Komedija ipo. Pozdrav

  9. Imate vi dokaz da cete da ostanete bez posla , pa posle izadjite na ulice al da prosite jer cete ostati bez posla ako Fijat ode.

  10. Predlažem da Vlada odgovori brzom reformom sistema naplate doprinosa, koja je inače u planu, i da sa sadašnjih 67% doprinose spusti na 50% kako je u celom ostatku sveta. Zanimljivo je da bi za povećanje plata sa 38.000 na 50.000, deo dorinosa u tom slučaju ostao identičan koliki je i sada, odnsno 25.000 dinara.

    Na isti taj način bi se mogle povećati plate (standard) svim gradjanima u Srbiji, i zbog toga je ovaj štrajk važan. Povećanje plata znači i povećanje potrošnje. Zamislite da nam se svima preko noći, potezom valde koja ima najbolje finansijske eksperte na čelu, plate povećaju za 10%, zar to ne bi bio razuman potez vlade, koja pri tom ne bi nista izgubila, naprotiv, za tih 10% bi se povećao priliv od PDV-a zbog povećane potrošnje, odnosno standarda svojih građana.

Ostavite komentar


Ekonomija

Gde će biti sindikati 1. maja? 4

Gde će biti sindikati 1. maja?

Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" obeležiće Međunarodni praznik rada - Prvi maj na Platou Dimitrija Tucovića, Trg Slavija u Beogradu, pod sloganom "Za demokratski i radnički restart", gde će govoriti o funkcionisanju institucija u Srbiji i kako treba da izgleda država.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.