Stranci prečicom do poljoprivrednog zemljišta

Predlog izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu uvodi uslove za kupovinu zemlje za strana fizička lica, ali osnivanjem ili kupovinom firme u Srbiji strani vlasnik bez problema može da kupi i poljoprivredno zemljište
Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po hitnom postupku

Ostavite komentar


  1. Ljudi, ovo je kap u prepunoj casi! Ovo ne smemo dopustiti! Ovo ce biti pocetak naseg kraja kao naroda! Na ulice moramo izaci! Blokirajmo skupstinu!!!

  2. Ako ovo što nam Vučić i naprednjaci spremaju nije za uzbunu i za proteste svih građana Srbije koji raznišljaju dalje od svog dup..a, onda neznam šta je. Osvestimo se ljudi, prodaju nam ono što nam je sada, a pogotovo u budućnosti jedino vredno što možemo da ostavimo svome naraštaju. Razmišljajte o svojoj deci o budućnosti Srbije. Svim sredstvima sprečiti ovu naprednjačko-socijalističku pošast.

  3. U ČEMU JE PROBLEM , DA STRANCI KUPE ZEMLJU, ALI, POSLE KOMPLETNE RESTITUCIJE, ODNOSNO, ONO "ŠTO JE DRŽAVNO"!!!???
    Ili je problem, što će neko prodati jutro za 4/5 puta, skuplje, nego što je sada, a, takvih je najviše u AP Vojvodini!!???
    Da se, slučajno, neko ne obogati!!!???
    Valjda su se naši već nakupovali jeftine zemlje!?
    Pozdrav iz Banata!

  4. SLEPI, GLUVI, UČMALI, SEBIČNI, LICEMERNI, SAMOŽIVI, LJUBOMORNI, MUTAVI SRPSKI NARODE AKO TI OVO NIJE DOVOLJNO DA IZAĐEŠ NA ULICE I SRUŠIŠ OVU VLAST(ili bilo koju drugu koja na to pristane) ONDA SA PRAVOM TREBA DA GALOPIRAŠ U PROPAST I ISTREBLJENJE!!!!!!!!!

  5. Ako se neko jos pita, ovde pameti odavno nema, ne stanuje ovde. Narod je obicna povodljiva stoka koja nemisli svojom glavom. Ima ko da misli za njih. O kako je lepo biti glup….

  6. Prodaja zemlje strancima je apsolutno neustavan cin i nikakav SSP ne moze da bude jaci od Ustava ove zemlje. Ako li se i usvoji taj zakon, on nece biti validan, posto je u suprotnosti sa Ustavom. A oni koji za taj zakon budu glasali mogli bi da budu pozvani na odgovornost za izdaju zemlje.

  7. Ma da, njive su nam tako uredjene, skockane, posejane i zelene od prekomernog navodnjavanja,
    da nema smisla da mi to sada damo tamo nekim nemcima (sa kojima smo kao prvo, dvaput ratovali,
    a kao drugo jos kao da oni nesto znaju o tome kako treba obradjivati nasu Srpsku grudu).
    A pogotovo arapima… pa da nam nase divne njive budu posle neobradjene, suve i napustene,
    a plate da nam padnu na 200 Evra. To nesmemo nikako da dopustimo! Kome tako nesto pade na
    pamet, samo da mi je znati. Pored tako dobre podrske nasim poljoprivrednicima i masama
    mladih porodica sa mnogo dece u selima… mi da prodajemo poljoprivredno zemljiste…?
    S postovanjem, Rango

  8. Predlog zakona je pisalo polupismeno lice. Da zlo bude veće Ministar je pravnik. SSP obavezuje da se propišu jednaki uslovi za građane EU koji važe i za građane Srbije. To nije ispoštovano. Sa druge strane arapi, albanci, crnogorci koji stalno kupuju u Srbiji kao ni migranti nemaju nikakvih ograničenja. Sve u svemu katastrofalan predlog zakona.

  9. Mentalitet raspikuca…!!! Epilog tzv. beogradski pasaluk…!!!Sto izgubimo u ratu izgubimo i za zelenim stolom…? eee kad bi ovako izglasali zakon o ispitivanju porekla imovine…

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.