Studenti bez lične karte neće dobiti 100 evra, ali zatvorenici hoće

Akademci kojima su tokom studija u inostranstvu istekla lična dokumenta uskraćeni za državnu pomoć zbog pandemije

Ostavite komentar


  1. „Besmisleno je na ovakav način sankcionisati naše kolege koje studiraju u inostranstvu. Ne može se od njih očekivati da baš istog trenutka kada im istekne važenje tog dokumenta odmah počnu sa pribavljanjem novog…“.
    Ne treba istog trenutka kada istekne važnost lične isprave vaditi novu. To treba uraditi na vrene, ranije, a ne čekati poslednji trenutak. Ti koji se komotno ponašaju treba da ostanu bez 100€.

    1. Zašto bi za neposedovanje lične karte „kazna“ bila diskriminacija i stavljanje u neravnopravan položaj? Valjda postoje zakonom predviđene sankcije za to? Ne sećam se da igde piše kao sankcija „nema 100 evra bez LK“ u relevantnim zakonima.

  2. Cim imaju para za studije I zivot u inostranstvo njima I ne treba 100e. I ko je taj ko je toliko dugo u inostranstvo da nije mogao da priduzi lk

    1. Ličnu kartu moze izvaditi i u ambssadi ili konzulatu ali kako su neki neozbiljni oni i da su i Srbiji nebi to ucinili na vreme .Drugi put cuvaj se i bog cete cuvati a ne samopovika na vlast i organe vlasti.

  3. Gde u zakonu stoji da „zatvorenici“ nisu dužni da imaju važeću ličnu kartu?

  4. Imam kolegu koji ima boravisnu dozvolu u Nemackoj,a vantedno stanje ga je zateklo u Svajcarskoj.Kada je bio krajem februara u Srbiji predao je staru licnu kartu i podneo zahtev za novu,a sada nije u mogucnosti da je podigne,tako da ce ostati bez pomoci od 100 evra.Ja sam pokusao da dodjem do broja nove LK koja je izradjena,ali to moze samo on licno,a on ne moze naxad preko Nemacke jer mora u karantin,ili da vadi test koji je skuplji od ove pimoci…tako da ce vucic i njemu ukrasti 100 evra..

  5. to vam je srbija, krimosi u corkama imaju vecu drustvenu vrednosti od studenata i buducih akademicara! zkroz bolesno!

  6. Studenti koji studiraju u Nemacku nemaju pravo na 100 evra ali radnici koji rade u Nemacku imaju pravo ostavili licne karte u Srbiju i sad ih deca prijavljuju i oni podizu 100 evra i to ce biti u Kragujevcu jer imaju veze po bankama a studentima je to uskrzceno to pravo pa zato i beze iz srbije .

  7. Ima deca koja imaju licnu kartu al su rodjena 25.04.nisu rodjena 24.04.zakasnili jedan dan i sad nemaju pravo da uzmu 100 evra zl zato imaju pravo da glasaju nema veze sto su zakasnili za jedan dan. Pa deco draga razmislite dobro zbog tog jednog dana za koga ce te da glasate.

    1. pa u svakom slucaju kada se radi o pravima, mora postojati rok tj datum. ne moze se reci uh samo sam dan zakasnio, nepravedno je, jer da sam juce opljackao radnju bio bih blaze kaznjen,da sam pre rodjen, imao bih pravo na prevremenu penziju, i sl. svasta ljudima pada na pamet. a sto se glasanja tice ko glasa zbog 100 evra neka misli o tome, ako ima cime

  8. E vidite, obaveza je svakog građanina starijeg od 18 godina da ima važeću ličnu kartu. To što se naši građani pozivaju na odredbe zakona kad je to u njihovom interrsu, a smatraju da zakon nije bitan kad to njima ne odgovara, to je pitanje našeg mentaliteta. Moj komentar nema veze sa Vučićevim obećanjima o isplati 100 evra, već generalno, kao pojedinci smo skloni da izvrdavamo propise, odnosno da se na njih pozivamo samo kad to nama odgovara, a hteli bismo da budemo uređeni ko Švajcarska.

    1. Onda vazecu lk moraju imati i zatvorenici bez obzira sto se ne krecu i nemaju gde da je koriste. Po kom osnovu ce oni dobiti novac sa nevazecom lk?? Studenti u vreme spremanja ispita su veci zatvorenici od svakog zatvorenika, ne pada im na pamet da vreme nad knjigom zameni cekanjem u redu za lk. Zalosno je sto zivimo u drzavi gde je student niza i gora kategorija od zatvorenika. Posle se pitamo zasto kada diplomiraju zele da odu?? Mozda zato sto drzava radije ulaze u zatvorenike nego u studente…valjda su ovakvom drustvu zatvorenici potrebniji

  9. Sta ce te uraditi za one koji rade u Nemacku a ddca im podizu u njihovo ime 100 evra.Na li ce neko biti kaznjen .Kragujevcanin

  10. Ja sam jedan od onih penzionera koji nije dobio 100 eur. Ovu igru sam odma prozreo, čim je onaj šizofreničar ovo objavio

  11. Diskriminisani su i svi maloletni korisnici porodičnih penzija. Konkretno, moji unuci su dobili pomoć od 4000.00 dinara ali je neko procenio da bi im bilo mnogo i nepunih dvanaest a pritom ne glasaju. Vlast secikesa.

    1. Zasto neko ko je izvrsio zlocin ili nesto protiv zakona ima pravo na 100 €a studenti kojima je istekla licna nemaju i plus ste uveli neka druga pravil za licnu mora u katasteru da se zakazuje i ceka 15 dana a posle jos @5 dana da izdate jedan papir to nikad nije bilo ajde. 2 dana a sto je previse previse sve je plaanski ali ajde bitniji su zatvorenici ,ajdemo onda svi da krademo

  12. Posto je supruga izgubila Licnu kartu i sad sta da radim ima vazeci pasos prijavio sam je za 100 e kako da podignem ? Jel moze uz pasos ?

  13. Meni je istekla licna karta u novembru prosle godine, izvadio sam novu i pise datum izdavanja 14. 03. 2020. dva dana pre proglasenja vandrednog stanja. Prijavim se za 100e, kad hocu da proverim status pise mi da su podaci neispravni, podnesem reklamaciju i dalje tako navode. Ne znam o cemu se radi i da li sam ja jedini takav slucaj?

    1. Niste, mom sinu je izdata prva lična karta sa datumom 12.3.2020. ali je preuzeta tek u maju…Reklamacija je nemoguća misija preko sajta, uspela sam preko telefona, čekam sms.

  14. Time što se isplata „100 eur“ uslovljava posedovanjem ispravne LK se pre svega diskriminišu najsiromašniji građani (koji često nemaju novca ni da plate takse za produženje LK) i romska manjina (pošto u velikom procentu nemaju regulisana lična dokumenta). I ne to što je posedovanje ispravne LK obavezno za sve punoletne gradjane nikako ne umanjuje diskriminaciju.

  15. Moj sin je napunio u martu 18g. Lična karta je podignuta tek u maju ali sa datumom izdavanja 12.3. 2020. Kada se sada proverava status prijave, izlazi da su mu podaci neispravni. Reklamaciju preko sajta je nemoguće izvršiti jer ne mogu da ukucam broj telefona…Vidim da nisam jedinstven slučaj, zvala sam i sup da proverim gde su mi to isto rekli, da se javlja veliki broj ljudi sa istim problemom.

  16. Moja majka je penzioner sa svim vazecim dokumentima, ali ovu pomoc nije dobila. Svi njeni prijatelji jesu, a ona ne. Hteli smo da se obratimo nekoj sluzbi koja ce joj pomoci da ostvari svoje pravo na ovu pomoc, ali ne postoji takva sluzba za penzionere. Ako neko moze da nas uputi bio bih mu jako zahvalan.

  17. meni nije istekla licna karta ali me ne sisaju pet posto iz razloga sto mi je ostala u stanu u inostranstvu. nema ko da mi je posalje???? i sada nikome nista??? svaki dan divne vesti

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.