Studenti univerziteta Jejl posetili NIS 1

Studenti prestižnog svetskog univerziteta Jejl posetili su juče kompaniju NIS. Tom prilikom Kiril Kravčenko, generalni direktor, održao je prezentaciju studentima master studija ovog univerziteta, tokom koje je predstavio NIS kao vodeću energetsku kompaniju u regionu, trenutnu situaciju u naftnom i gasnom sektoru na globalnom planu i na Balkanu, najnovije ekološke trendove, kao i najvažnije poslovne rezultate NIS-a i „Gasprom njefta“.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Prezentacija je izazvala veliko interesovanje studenata i nakon predavanja usledila je zanimljiva diskusija.

U okviru celodnevne posete NIS-u, oko 30 akademaca MBA programa Jejla obišlo je i Rafineriju nafte Pančevo, gde su imali priliku da se upoznaju sa radom jednog od najmodernijih postrojenja ove vrste u regionu u kojem se proizvodi gorivo Evro 5 standarda. Tokom posete rafineriji studenti su obišli i kompleks lakog hidrokrekinga i hidroobrade motornih goriva (MHC/DHT), investicije koja je NIS-u omogućila da zauzme strateški važnu poziciju lidera na regionalnom tržištu naftnih derivata, a Srbiji obezbedila energetsku stabilnost.

Po povratku za Beograd studenti su posetili modernu Gazprom benzinsku stanicu „Dunav“, koja predstavlja premijum segment benzinskih stanica NIS-a u Srbiji i regionu, i tom prilikom uverili se u kvalitet proizvoda koje potrošačima nudi kompanija. Kompanija NIS već petu godinu zaredom kroz program „Energija znanja“ neguje partnerske odnose sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu, koji između ostalog podrazumevaju organizaciju studentskih poseta kompaniji, ali i gostujuća predavanja predstavnika NIS-a na fakultetima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari