Subvencije od 5.000 evra za bogate

Ovogodišnja pomoć države za kupovinu električnih automobila iznosi milion evra

Ostavite komentar


  1. Ako se bolje pogleda uredba, postaoji dodatni uslov za subvenciju za hibride i PHEV. Za obican hibrid emisija CO2 ne sme da budeveca od 100gr a za PHEV ne sme da bude veca od 50gr. To znaci da recima odpadaju RAV4, CRV itd. Dolaze u obzir Suzuki Ignis, Tolote Hybridi sa 1.8 Motorima. Svi skuplji ne mogu se kupiti sa subvencijom. E sad PHEV su skuplji ali spram sveca i tropar.

  2. Ova mera je doneta reda radi. Nece imati skoro nikakvog uticaja na popravljanje ekoloske situacije u Srbiji.Tipican potez politike da se stvori utisak dda se nesto radi.

  3. Onda bi trebalo da subvencionisu i grejanje na struju. Na taj nacin bi se „smanjilo zagadjenje“ jos vise nego elektricnim automobilima.

  4. Zasto nisu subvencionisana vozila na tng i cng? Zasto mi najsiromasniji u Evropi izmisljamo nonstop toplu vodu, umesto da prepisemo sta su radili pre 30 godina mnogo razvijeniji od nas..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.