Subvencije od osam miliona evra u "jeftinoj Srbiji"

* Austrijska kompanija do 2021. godine treba u fabriku da uloži ukupno 30,6 miliona evra, država daje oko 7.280 evra po radnom mestu
Uskoro kamen temeljac za nišku fabriku austrijske kompanije Cumtobel, koja proizvodi LED rasvetu

Ostavite komentar


  1. U prevodu na Srpski:
    "Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete"-LED rasveta, nikakva atomska fizika.
    "do 2021. godine morati da bude zaposleno 1.100 radnika"-fabriku će da otvore "u naredne dve finansijske godine" (objavio Zumtobel na svom sajtu), to mu dođe 2020, i neka recimo odmah zaposle tih čuvenih 1100 radnika (što se neće desiti a inženjeri i menadžment će verovatno ipak biti Austrijski ali ajde) to znači da oni mesečno po radnku od države dobijaju 300€ pa maltene neće oni njima davati plate već naša država a oni lepo mogu 2022 da pokupe prnje i dobit i da se vrate u Austriju a ostaje im zemljište u SRB. Svakako ne bi bio prvi put da se tako nešto desi u Srbiji sa stranim investitorom. Kako to da nismo u stanju da uložimo 8.000.000€ u neku našu fabriku čija će dobit da ostane u našoj državi?

  2. Samo da se ne desi kao sa autobusom ,,Mercedesom,, zalepio mu znacku a posle imali problem da ga prodaju pricaju da su ga utopili na bubunj potoku.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.