Subvencije za one koji već imaju mnogo

* Premijer najavio smanjenje nameta na visoke plate, iako Srbija ima jedan od najmanje progresivnih poreskih sistema u Evropi, a minimalci su oporezovani iznad proseka
Najava smanjenja poreza na visoke plate suprotna ekonomskoj logici uspešnih zemalja

Ostavite komentar


  1. Podrzavam, ko ima veliku platu, neka je ima, ali zato podici porez na luksuznu robu, ne da se uzima od plate

  2. Samo nastavi tako Vucicu pa ces videti kako ces proci na izborima. Poceo si da se kreces po secivu zileta.

  3. Da si pametan ko sto nisi shvatio bi da Vucic misli bas na te minimalce koji bi bili povecani .

  4. Moje mišljenje: Pitanje da li je progresivnost poreza na rad adekvatna ili nije je u direktnoj koleraciji da li se visoka primanja isplaćuju iz realnih ili fiktivnih rezultata poslovanja. Mora postojati zajednički imenitelj za sve a to je cena po satu efektivnog rada realne a ne fiktivne proizvodnje. Šta ako iza visokih primanja koja prelaze 70000 dinara ne stoji realana – zdrava proizvodnja koja i određenoj firmi donosi profit i ujedno puni na sigurnim osnovama državnu kasu, lažna projekcija u cilju smanjenja poreza. Tu je nužan rigidan sistem kontrole.

  5. Mozda sad svima ovo delu jda je jako nerealno ali kada se sagleda cela slika i ima smisla .Verovatno se rezultat nece videti odmah ali za par meseci hoce .Ovo ide u korist naroda da im plate idu preko racuna ,sto je i normalno.

  6. Kakva je ovo zamena teza?! Ispada da u Srbiji niko ne radi za minimalac,nego svima gazde siroke ruke isplacuju po 20-30 hiljada preko. Da li zivimo u istoj zemlji?

  7. Mnogi primaju plate koje se u malom procenatu isplaćuju na račun (minimalac i oko istog), a onaj veći deo primaju na ruke. Ovaj potez je dobar ako dovede do toga da se cela plata uplati na račun.Ok inicijativa

  8. Treba olaksati poslodavcima namete kako bi mogli da prijave radnike koje do sada nisu, a isto tako ih i kontrolisati kako ne bi te povlastice zloupotrebljavali

  9. To ste vi krivi jer ste smanjili penzije onima koji su vise uplacivali. Ko je sada lud da uplacuje vise u PIO fond kada se isto moze dogoditi sutra? Sada i poslodavcu i radniku odgovara da deo plate dobije na ruke, jer sutra kada bude AV smanjivao one vece penzije, nece imati sta da smanji svi ce imati penzije do 25.000 dinara.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.