Subvencije za zrenjaninsko preduzeće Vodovod i kanalizacija 1Građevinska škola i OŠ "Vuk Karadžić" u Zrenjaninu

Na današnjoj, vanrednoj sednici Skupštine grada Zrenjanina data je saglasnost na Izmene i dopune Posebnog programa o korišćenju subvencija iz budžeta Zrenjanina za JKP „Vodovod i kanalizacija“ za 2019. godinu, a kojom je predviđeno 121,4 miliona dinara subvencija.

Kako se u pozivu za današnju sednicu navodi, obrazloženje za kraći rok za njeno sazivanje je „hitnost u vezi sa rešavanjem pitanja vodosnabdevanja“, a čije bi nesazivanje „prouzrokovalo štetu za građane“.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je novinarima, po završetku sednice, da je stanje u budžetu grada Zrenjanina odlično, ali da to nažalost nije slučaj u javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“.

„To je preduzeće koje u narednom periodu, zajedno sa investitorima prečistača vode moraju da reše višedecenijski problem, očekujemo u junu da se skine zabrana inspekcije na korišćenje vode za piće, a bez ‘Vodovoda’ to ne može da se desi“, kazao je on.

Rekao je i da su odbornici Skupštine Zrenjanina odobrili sredstva, tako da se sada može intervenisati, a namera je da se ispere cevovod i saniraju neki delovi koji su problematični.

„Hoćemo i da budemo spremni da prihvatimo zdravu pijaću vodu iz prečistača i to je bila tema današnje skupštinske sednice“, rekao je Janjić.

Zrenjanin je bez zdrave pijaće vode od 2004. godine kada je voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

U tom gradu izgrađeno je postrojenje za pečišćavanje vode – Fabrika vode i u toku je probni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari