Prodaja karata na liniji Beograd – NJujork je iznad očekivanja, a što se tiče cene one će uvek biti konkurentne i pratiće tržište, izjavio je danas generalni direktor Er Srbije Dane Kondić istakavši da će za manje od 24 sata biti organizovan prvi let za NJujork.

Kondić je na konferenciji za novinare na Aerodromu u Beogradu rekao da će avion Erbas A 330 kojim će Er Srbija leteti na liniji Beograd – NJujork nositi ime Nikole Tesle, kao i da je reč o najvećem avionu na Balkanu.

 

Avion ima 254 sedišta od čega 18 u biznis klasi. To su široka i udobna sedišta, a ona u biznis klasi se mogu pretvoriti u krevet, istakao je Kondić.

 

Avion Er Srbije na liniji Beograd – NJujork će leteti pet puta sedmično i to je direktan let bez stajanja na drugim aerodromima.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora Er Sbije, rekao je da za sada na liniji Beograd – NJujork u oba pravca prodato 15.000 karti.

 

Mali je ocenio da će uspostavljanje direktnih letova sa SAD omogućiti Srbiji razvoj turizma, dolazak novih turista i privlačenje investicija.

 

Prema rečima gradonačelnika Beograda, Er Srbija je jedna od najuspešnijih aviokompanija ne samo u regionu nego i u celoj Evropi i ona ostvaruje profit.

 

Imamo aviokompaniju kojom svi možemo da se ponosimo, istakao je Mali i zahvalio Etihad Ervejzu, patneru Er Srbije, za podršku u izgradnji jedne uspešne aviokompanije.

 

Generalni direktor Eithad Ervejza Džejms Hogan, koji je potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije, je ocenio da je počela nova faza u razvoju Er Srbije i da je ona danas kompanija za primer za ostale avioprevoznike te veličine.

 

Hogan je rekao da će Er Srbija organizovati pet letova sedmično za NJujork i da je Etihad zadovoljan saradnjom sa Srbijom, jer je Vlada Srbije ispunila sve što je dogovoreno.

 

Hogan smatra da je Er Srbija ostvarila brz napredak u avioindustriji i da je uspela ne samo zahvaljujući dobrom poslovnom planu nego i svojim zaposlenima koji su vredno radili.

 

Posle konferencije za snimatelje i fotoreportere je organizovan obilazak unutrašnjosti aviona Erbas A330 kojim će Er Srbija leteti za NJujork.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari