agrokorfoto EPA/ANTONIO BAT

Grupa „Fortenova“ je objavila da su njeni suvlasnici juče odobrili transakciju kojom će ta grupa dobiti novu „vlasničku strukturu, bez sankcionisnog suvlasništva“ – ruskog.

Po odobrenom dogovoru, „Fortenova“ – bivši Agrokor, u vlasničkoj strukturi više neće imati „sankcionisane akcionare“, odnosno ruske banke čije će vlasništvo biti isplaćeno na poseban račun kojem će moći da pristupe kada to dozvole propisi Evropske unije, SAD-a i Velike Britanije o sankcijama protiv Rusije i njenih pravnih i fizičkih lica.

Odlukom koja je doneta na Skupštini većinom glasova posednika depozitarnih potvrda te grupe počinje proces prodaje te grupe, u kojem mogu da učestvuju svi suvlasnici koji nisu pod sankcijama, a najveći akcionar je firma „Open Pass“ Pavla Vujnovca, prenela je Hrvatska Radio-Televizija.

Navedeno je da je kompanija „Open Pass“ pristala da, bez obzira na interes akcionara, obezbedi isplatu celog dogovorenog iznosa ukoliko to bude potrebno.

U saopštenju koje su preneli mediji, navodi se da će nova vlasnička struktura „zavisiti od interesa sadašnjih nesankcionisanih imatelja depozitarnih potvrda za dodatnom investicijom u suvlasništvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari