Suzana Lakić nova direktorka NIN-a, Nenad Jaćimović glavni i odgovorni urednik onlajn izdanja 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Direktorka medijske kuće NIN d.o.o biće Suzana Lakić koja će se baviti razvojem poslovanja kompanije, dok na mesto glavnog i odgovornog urednika sajta NIN-a dolazi Nenad Jaćimović koji će biti zadužen za modernizaciju i digitalizaciju sadržaja online izdanja, saopštio je juče nedeljnik NIN, koji je nedavno iz ruku švajcarskog Ringijera prešao u vlasništvo Jelene Drakulić, generalne direktorke te izdavačke kuće u Srbiji, čije je glavno izdanje dnevnik Blic.

Kako se navodi u saopštenju, „glavni i odgovorni urednik štampanog izdanja NIN-a Milan Ćulibrk poželeo je dobrodošlicu svojim kolegama i izrazio zadovoljstvo što će NIN u budućnosti nastaviti svoju ekspanziju kroz digitalizaciju sadržaja“.

– Drago mi je što ćemo nastaviti zajedničkim snagama da unapređujemo NIN i da širimo njegov domet i uticaj i u digitalnom svetu, rekao je Ćulibrk.

– Velika je i čast i izazov biti na čelu kompanije sa brendom koji je najstariji nedeljnik na Balkanu i lider na tržištu društveno-političkih časopisa u Srbiji. NIN-ova tradicija od 88 godina zajedno sa NIN-ovom nagradom ustanovljenom 1954. godine, i danas su prošlost i sadašnjost koje obavezuju, a isto tako i značajan izazov imajući u vidu potrebu prilagođavanja novim tržišnim trendovima, rekla je Lakić.

U kompaniji Ringier Serbia radila je od 2008. do 2023. godine kao novinar i kao urednik Blic Biznisa, a potom je kao odgovorni urednik na biznis sekciji bila zadužena za razvoj sadržaja i unapređenje sektora.

Nenad Jaćimović je govoreći o NIN-u izjavio da je „jak, dobro pozicioniran i dugovečan brend odlična prilika da u eri tehnološke revolucije, kvalitetan i analitičan sadržaj pronađe put do svog klika, odnosno do što većeg auditorijuma uključujući sve kanale digitalne distribucije, uključujući i društvene mreže“.

Jaćimović je do sada radio kao novinar i urednik i u štampanim i digitalnim medijima, a učestvovao je i u nekoliko većih projekata istraživačkog novinarstva koji su za temu imali kriminal i korupciju na regionalnom nivou, saopštio je NIN. U poslednje dve godine bio je glavni i odgovorni urednik onlajn izdanja Euronews Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari