Švedski model "izbacivanja" keša

Može li Srbija da postane bezgotovinsko društvo i zašto su opšte uplatnice "noćna mora" srpskih javnih finansija

Ostavite komentar


  1. Druze gde ces vise da se izbacuje ,,kes,, of ovog Sara ,vidis da dinar nemamo u dzepu I to prices o models izbacivanja ,,kesa,, pa ovaj rezim he izbacio kes u kompletu ,nema potrebe da we prelazi na elektronsko placanje .# I prvo MORAMO da Lustriramo political mafiju u kompletu ,pa da pokrenemo Solidarnu proizvodnju ,her imamo 500 000 ljudi ispod minimums egzistencije ,a zahvacana su I DECA ,koja nikako nezasluzuju da trpe posledice Kobe uzrokuju stariji clanoci ovog drustva.

  2. Tekst deluje kao da je podrzan od vize i masterkarda koji ojadiše srpske trgovce i banke koje onda to naplate narodu.

  3. Nisu krive uplatnice, koje ima svaka zemlja, nego Uprava za trezor koja ne dostavlja izvod drzavnim organima koji pružaju uslugu. Nisu tehnički osposobljeni. Autor ne poznaje materiju.

  4. uvodjenje takovog lacanja u Srbiji ,donelo bi ugrozenost finasija .telefoni koje koriste nasi gradjani blutut semoze ukljuciti I pristupiti aplikacijama rutinski ,a kapacuteti da se to spreci su nula a pocinioce bi bill izuzetno tesko identifikovati ,her su nevidljivi I normal no nece koristiti aparate I kartice as kojima IH istrazni organi mogu povezati.Da se Srbija ugleda na Svedsku I da kopira mehanizme, bez infrastructure je propast. Stare generacije telefona imaju bagove koje he moguce rutinski ekspolatisati,pa I novi imaju ,Ali Svedska vlada rutinski nadoknadjuje pokradeno,tj postoje osiguranja koja nisu fiktivna ,vec koja momebtalno isplacuju stetu …..,kao svedjanin to licno znam .,samo pozoves policiju telefonom days izjavu telefonski,stigne to mail of policije ,prosledis osiguravajucoj kompaniji I u roku 24 h steta he saldirana eventualno 72 h ako he u pitanju Perak…. . mi Dana““s nemamo osiguravajuce kuce ,vec prodaju to Polish zdravstvwnog osiguranja I kada to zatreba samo kazu ,,a polisa nevazi ,mi jesmo is to osiguranja KO““d koje ste kupili Polish,Ali imamo is to ime ,Ali mi njih nezastupamo?to IH pitas kako,pa imagpte istu centralu ? Ma to jeste tacno ,Ali to medjunarodno zdravstveno osiguranja koje ste kupili KO““d SAVA osiguranja u Makedoniji ,mi is SAVA osiguranja u Srbiji nismo njihovi zastupnici iako imamo is to logo ,iste vlasnike ,tu Polish iz Makedonije ,neznamo koja ordinacija prihvata u Jagodini ! Klasicna prevar@,a ti samo story nisi pao u nesvest !!!! Dno DNA

  5. Zadnja prevara dve usa banke dolar propao pa sada zele da svetu uvale imaginarni novac! Zasto nepisete o tome! Mislimo da bi vas urednik trebao to da zna

  6. Ne vidim u čemu je problem da se postave ti POS terminali na svakom šalteru. Ja već godinama plaćam porez karticom u filijalama Uprave za trezor i to skroz dobro funkcioniše, jesu malo spori ali meni je bolje i tako nego da moram da nosim gotovinu. Neka za početak omoguće bar Dinom, posle će biti lakše za ostale.

  7. Vrlo dobar clanak. Nisam znao da je tako lako krasti drzavu preko lose napravljenih uplatnica. Da je suma napisana i slovima, a ne samo ciframa, kradja ne bi bila tako jednostavna.

  8. Tu postoji jos nesto – ja zelim privatnost i anonimnost koju kes pruza i ne nameravam da ih se odreknem. Hocu i sigurnost da mi neka uprava nece klikom misa pokupiti sve sto imam ili to isto obezvrediti inflacijom. U Srbiji figurira i euro potpuno paralelno i njega nema sanse da izbacite iz upotrebe. Krajnji cilj ove vezbe je da nam ugrade cipove pod kozu… Citajte Otkrivenje!

  9. Daleko smo mi od kraljevine Švedske.Srž problema jeste zato što se Zakoni ne primenjuju.A kada se ne primenjuje Zakon o završnom računu trošenja novca iz budžeta to je vrhunac finansijskog kraha.Budžet R.Srbije se kretao od 2003 do 20017.godine, od 8.milijardi evra do 12 milijardi evra godišnje. Znači ne postoji završni račun za potrošenih 150.milijardi evra za 15 godina.Kome to odgovara ? Ko treba da sprovede Zakon u skupštini ako ga sami poslanici i Vlada ne sprovodi. Razlog zašto se ne usvaja Zakon o poreklu imovine već 15 godina je jasan kao dan. Kome odgovara da se ne predaje završni račun za grad Beograd,koji nema ni usvojen Zakon,a ima usvojen Statut u kome je propisano usvajanje završnog računa u gradskoj skupštini.Ista preslikana slika je i u svim gradovima po Srbiji,i Novom Sadu i Nišu i Šapcu itd. Min. finansija ne kontroliše završni račun,čemu onda i Republički revizor i Fiskalni savet ,neka poslanici Skupštine ukinu Ustav Republike Srbije i proglase Zadrugu Srbiju,i da nazovu stvari pravim imenom,a ne kerefeke sa uplatnicama i "izbacivanjem " keša.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.