Tabaković: Srbija ima najveće devizne rezerve za 20 godina i 21 tonu zlata

Ostavite komentar


  1. 1) Odlicno. Kada će smanjenje poreza?

    2) Ako je zlato tako dobro (a jeste) zašto destimuliše ljude da ga koriste sa PDV-om (koji ne postoji u EU) i porezom na kapitalnu dobit obracunatu prema dinaru (dinar gubi vrednost zbog inflacije pa se stvara percepcija zarade)?

    1. ti misliš da ona zna šta si je pitao, ona je sad na google, rečnik pojmova da mi je videti njenu diplomu….

      1. Onda jednostavnije pitanje: Šta imaš ti u tvom sefu i čime si to zaslužila?

          1. 80% ljudi u sadašnjoj Vladi ima Prištinske, K. Mitrovačke, Megatrend, Union diplome….Jedino AV I gsn Đukanović imaju PRAVE. Zato nam i jeste ovako „dobro“,.

  2. Naravno kad je DOS zaslužan za to. SPS-JUL-SRS (danas SNS) su spustili devizne rezerve tokom 90-ih sa 10 na 0,5 milijardi dolara. DOS je zatekao tih 0,5 milijardi i podigao je devizne rezerve na 12 milijardi dolara. Vučić i SNS su podigli sa 12 na 12,6 milijardi dolara i kažu imamo rekord.

  3. Кад ће НБС почети да продаје златне плочице грађанима ?
    Зашто Срби попут Немаца и Американаца немају право да купе златне плочице без ПДВ ?

    1. Zašto samo Nemce spominjete, kada je kupovina zlata u celoj EU bez PDV.

  4. da nasi iz Evrope i Amerike dolaze i menjaju dolare i evre u dinare i otuda tolika potraznja…
    Ne zato sto postoji potraznja za nasim proizvodima.

    1. Doznake naših gastarbajtera čine ~10 procenata BDP kojim se Vučić hvali, a „imamo“ devizne rezerve jjer zbog nerealnog kursa dinara, i pljačke građana sa PDV i akcizama građani su prinuđeni da sve devize koje dobiju od rođaka prodaju budzašto Tabakovićki

  5. Nema tu nikakvih Državnih deviznih rezervi,nego je to sve devizna štednja građana,a prisetite se kako ih je „pojela“ ista ova ekipa u Slobino doba!!!!

  6. Kada su naprednjaci preuzeli vlast (pratim izveštaje NBS-a) devizne rezerve su omogućavale uvoz za 7 meseci, sada najveće devizne rezerve u istoriji omogućavaju uvoz za 5 meseci, izvor NBS-a. Neka nam neko objasni koje su devizne rezerve veće?

    1. To je zato što se promenila struktura uvoza. Najveći uvozni trošak su nafta i naftni derivati, drugi na listi automobili i rezervni delovi za automobile a tek na trećem mestu gas za privredu i domaćinstva. Šta misliš na šta je potrošeno onih 16 milijardi duga koje su napravili od 2008-2014 Tadić Dačić i Vučić. Pa samo u Beogradu ima više automobila nego kućnih fiksnih telefona, što bi značilo da postižemo standard za više od jednog automobića po porodici „beograxana“

  7. Gostujući pre 10tak godina na Rts izjavila je kako joj rodjeni brat nikako da nadje zaposlenje pa joj jadnoj „verovatno“ sigurno još nije pošlo za rukom da mu pomogne!

  8. Ovo mi lici na situaciju kada je Dafiment banka pocela da se ljulja.Tada je Dafina pokazala prepun sef novca koji je trpan u njega a nije plasiran na oplodnju kao sto radi pametan svet.

  9. Pa ljudi, ne budite naivni. Sledeca bezanija kad bude, bice ovi napredni da beze u Moskvu sa zlatom. Videli ste to vec pre 80 godina, samo pravac je bio London.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.