Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da se nigde u Evropi trenutno ne gradi toliko mostova kao što se gradi u Srbiji. Tadić je posle obilaska radova na mostu na Dunavu kod mesta Beška rekao da će do kraja decenije Srbija imati 13 mostova preko Dunava. „Posle više decenija Srbija gradi. Trebalo bi da budemo ponosni“, rekao je Tadić. On je, međutim, dodao da je problem u tome što su pojedini od velikih infrastrukturnih projekata na kojima se danas radi započeti još 80-ih, što je jasan pokazatelj da se u Srbiji decenijama nije radilo. Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog brzine i kvaliteta radova na mostu na Dunavu kod Beške.

– Građani često nisu obavešteni na koliko mesta su započeti infrastrukturni radovi u Srbiji. Prilikom obilaska gradilišta u Beogradu Dragan Đilas je rekao da je Beograd najveće gradilište u Srbiji, a gradonačelnik Novog Sada mi je rekao da on ima slično osećanje za Novi Sad. Moja namera je svi gradonačelnici u Srbiji imaju takav utisak, da je baš njihov grad najveće gradilište – rekao je Tadić prilikom obilaska radova na Keju žrtava racije i Beogradskom keju u Novom Sadu.

Gradonačelnik Igor Pavličić je predsedniku Tadiću izložio detalje o investicijama i projektima koji se u Novom Sadu trenutno rade. Pored Žeželjevog mosta, obnavlja se i Trg slobode, kao i okolina Riblje pijace, a sa izgradnjom mosta na stubovima bivšeg mosta „Franc Jozef“, saobraćaj bi se izmestio iz Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Gradonačelnik je najavio da će se iduće godie radovi nastaviti na Keju u potezu do Mosta Slobode i Štranda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari