Integrisana naplata putarina: Zajednički tag za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Slobodan Miljević)

U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o poslovnoj saradnji čiji je cilj integracija sistema za elektronsku naplatu putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do juna se očekuju slični sporazumi sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Grčkom, objavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na Instagramu.

Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća Putevi Srbije, Auto-putevi Republike Srpske i Auto-ceste Federacije Bosne i Hercegovine, Zoran Drobnjak, Nedeljka Ćorić i Denis Lasić.

Vesić je istakao da ugovor nije finansijski toliko veliki, kao kad se grade putevi i pruge, ali da je značajan, jer pokazuje da se integrišemo u regionu i zato što olakšava život ljudima, kako u Bosni i Hercegovini tako i Srbiji.

Prema njegovim rečima, integrisana naplata putarine između Srbije i Bosne i Hercegovine trebalo bi vrlo brzo da zaživi.

Vesić očekuje da će 15. aprila biti uspostavljena i zajednička integrisana naplata putarine sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom, a od juna i integrisana naplata sa Grčkom.

Dokument koji je danas potpisan omogućiće ljudima koji imaju tagove u Bosni i Hercegovini, kao i onima u Srbiji da nesmetano koriste puteve, bez zaustavljanja.

Srbija je prošle godine uspostavila integrisanu naplatu putarine sa Severnom Makedonijom, navodeći da je u Srbiji izdato više od 50.000 tagova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari