Talas protesta zapljusnuo ulice Beograda

U poslednjih nekoliko dana na ulice prestonice, tražeći svoja prava i bolje uslove rada, izašli privrednici, preduzetnici, pijačni prodavci, prosvetari, turistički radnici

Ostavite komentar


  1. Jeste bilo protesta, što je i razumljivo, ali bilo ih je par stotina, ne više od 500. kakve crne hiljade?

  2. Eto prilike nezadovoljstvo izrazite izlaskom na izbore i zaokružite opet…….

  3. U svakoj normalnoj drzavi placa se porez na dobit odnosno zaradu. To je cilj I ovde, bez fiskalizacije legalizuje se zataskivanje poreza. To nema ni u jednoj drzavi na ovoj planet.

  4. Sutra su izbori. Izvolite izađite i glasajte ako želite nešto da promenite.

  5. Hoćete pravnu državu, ali nećete da se uvede red. Znači pravna država, ali da se ne odnosi na mene. Hoćete evropske zakone, ali da se ne odnose na vas.

  6. A taxistima i advokatima ne smeju fiskalne kase da uvode, plaše se blokada ulica i pravosuđa????

  7. Fiskalne kase svima. To podržava nemerljivo više od 16.000 potpianih protiv fiskalizacije na pijaci. U Bugarskoj pre više od deset godins fiskalne kase i ulični prodavci.

  8. Ili vladavina zakona ili anarhija, odlučite se, hoćete da usmerite proteste protiv vlasti a hoćete i striktno primenu zakona o fiskalizaciji…nije realno…ne možemo pijace iz 90-tih više šlepati.

  9. A zasto onda advokati nemaju fiskalne kase? Nego udri po bedi sto ionako nema od cega da zivi. Dosta bre.

  10. @micko : dragi Micko ,recite molim Vas gde ste kupili naočari kroz koje vidite Srbiju kao normalnu državu,da kupim i ja !

  11. O cemu se ovde raspravlja? Koja drza dozvoljava preduzetnicima da ne placaju porez navikli su svi oni da rade i uzimaju samo sebi e kad se drzava dovodi u red i obavezuju se i oni da placaju onda se bune i izlaze na ulice

  12. A šta je sa advokatima oni obrću mnogo veće cifre. Tu ne važi kontrola ekonomije ili nema država mu*a da dira u osinje gnezdo.

  13. PoMaze Bog.Rado bi podrzao svakoga ko je u pravu. Treba fiskalna na pijacama,od hrane svercovane iz madjarske nemoze da se dise, e ti sverceri se bune, onaj sto prodaje iz baste necuje se, pozz

  14. Kada ćete advokatima i doktirima da uvedete kase,…sramota iživljavate se nad sirotinjom i ljudima koji se bore da prežive a vi ih zadužujete inostranim kreditima od kojih se lično bogatite,.svi ste komunistički lopovi.

  15. Sve sami sverceri , nece da placaju porez. Registrovane prodavnice nemogu da sastave kraj s krajem od nelojalne konkurencije. Jednaki uslovi za sve.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.