Telekom Srbija poziva Junajted mediju na pregovore, ponudu za emitovanje N1 nisu dobili 1Foto: Medija centar

Generalni direkor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk pozvao je predstavnike Junajted medije na nastavak pregovora uz uveravanje da su spremni još danas da uključe signale i vrate kanale korisnicima.

„Koliko sutra smo spremni da sednemo sa njima i dođemo do ugovora koji je zakonit. Istog momenta spremni smo da pustimo sve ove kanale“, rekao je Ćulibrk

Prema njegovim rečima Supernova „nije isključila kanale svojom voljom“, već je sa to stigao stigao „ultimativni zahtev“ od Junajted medije.

„Odluka nije bila na Supernovi. Supernova je prihvatila i nepovoljnije cene zato što je smatrala da je to interes građana. Ono što nismo mogli da prihvatimo je teritorijalno ograničenje. Možete da distribuirate na Novom Beogradu, a ne možete na Voždovcu ili možete na Starom gradu, a ne na Vračaru“, rekao je Ćulibrk.

Prema njegovim rečima, „zamena je teza“ da Junajted medija „nije htela da sklapa ugovore sa fantomskom firmom Supernova“, jer su se ugovori sklapali sa kompanijama koji posluju u okviru Supernove, a koja je krovni brend za sve njih.

Na pitanje da li je Telekom dobio ponudu od Junajted medije za emitovanje kanala N1, Ćulibrk je rekao da zvaničnu ponudu za to nisu dobili.

„Insistiranjem na taj način se ne postiže volja građana, nego parcijalna. Od Junajted medije očekujemo da nam kaže da možemo da uključimo svih 17 kanala“, rekao je Ćulibrk.

Koordinator Telekoma Srbija za internet i multimediju Vladimir Lučić rekao je da je ta kompanija imala volju ne samo da se nastavi saradnja Junajted medije sa Kopernikusom i Radijus vektorom, već i da se ona proširi na druge kablovske opretere koji posluju pod brendom Supernova kao što je Telemark.

Rekao je da je Telekom dobio ponudu samo za pet kablovskih operetera, ali ne i predlog ugovora koji bi bio sklopljen sa Telekomom Srbija.

„Tvrdnje u javnosti da su hteli drugačije pregovore nisu tačne“, rekao je Lučić.

Lučić je rekao i da će tužiti Junajted mediju zbog „lažne vesti da su oni ti koji su isključili signal“, kada je „jasno da je to druga strana zahtevala“.

Advokat Ognjen Colić rekao je da je podela tržišta na način da krajnji korisnici iz jednog grada mogu gledati kanale, a krajnji korisnici iz nekog drugog grada ne mogu „eksplicitno zabranjena“.

„Uslovljavanje ugovornog partnera prihvatanjem takve odredbe predstavlja povredu konkurencije. Takve radnje su zabranjene i onome ko to nudi, a zabranjeno je i prihvatanje ugovora sa odredbama koje predstavljaju povredu konkurencije“, rekao je Colić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari