Telenor menja ime u Yettel 1Foto: Beta/Milan Timotić

Do kraja marta biće okončan proces tranzicije mobilnog telefonskog operatora, nakon čega će za tržišta Srbije, Mađarske i Bugarske, na kojima PPF grupa posluje pod nazivom Telenor, ta kompanija promeniti ime i početi izgradnju novog brenda – Yettel.

Kako je rečeno u kompaniji, promena imena nije samo formalna, već će novi identitret pratiti i lista novih usluga. Koji će proizvodi biti u to uključeni, još nije objavljeno ali se očekuje da će biti poznato početkom marta kada će novi brend biti zvanično predstavljen.

Podsetimo, norveška državna kompanija Telenor,Telenor menja ime u Yettel 2 na naše tržište došla je 2006. godine kupovinom “Mobi 063” za 1,5 milijardi evra, što je bio najveći prihod inkasiran od prodaje jedne državne firme ne samo u granicama Srbije. Tom transakcijom Telenor je znatno ojačao svoje prisustvo u regionu, jer je još 1994. kupio mađarkog teleoperatora Panona, dve godine kasnije pokrenuo je uslugu mobilne telefonije u Crnoj Gori a 2013. kupio je i bugarski Globul. Kanije se norveška kompanija usmerila ka jačanju svojih pozicija u Severnoj Evropi i Aziji, pa je u martu 2018. prodala svoje ćerka firme u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori investicionom fondu PPF čiji je većinski vlasnik bio najbogatiji Čeh, Petr Kelner. Fond je nastavio sa radom i nakon pogibije vlasnika u helikopterskoj nesreći na Aljasci, u martu prošle godine. U međuvremenu, krajem 2021. PPF je prodao crnogorski Telenor, a odluka je doneta da se ostale kompanije koje posluju pod tim nazivom a vlasništvo su PPF-a redizajniraju i izgrade novi brend. Zapravo jedan period posle kupovine one su bile u obavezi da zadrže ime, ali je taj period istekao nakon čega je novim vlasnicima prepuštena odluka o nazivu pod kojim će poslovati.

Za sada, u kompaniji ističu da za korisnike neće biti nikakvih promena – ugovori će biti i dalje važeći kao i tarifni sistemi iako možda neki pod drugim imenom a tokom marta će klijenti samo biti obavešteni da je potrebno ažuriranje aplikacije nakon čega će se automatski izmeniti vizuali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari