Traže 1,4 evra za kilogram malina 1Foto: Frigo Paun

Savez poljoprivrednih udruženja zapadne Srbije, koji je osnovan pre neki dan, zatražio je da cena kilograma ovogodišnjeg roda maline bude 1,4 evra, odnosno 165 dinara sa tendencijom rasta.

„To je akontna cena za prvu klasu maline od koje nećemo odustati. Spremni smo uskoro da izađemo na ulice, nezavisno od protesta koji su u toku i kojima smo se ranije pridružili. Hoćemo da znamo na čemu smo uoči ovogodišnje sezone, jer ne želimo ponovo da srljamo u gubitke“, rekla je za Danas Slađana Stanković iz Udruženja poljoprivrednika Užice.

Savez, koji je osnovan prošle sedmice u Užicu, čine Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Užice“ „Podgolijski zdravi plodovi“ iz Međurečja, „Šabac“ iz Mačve, „Limska dolina – Vilamet“ iz Priboja, „Studenica“ iz Ušća i „Spas“ iz Kraljeva.

„Situacija koja se decenijama unazad odigrava ide na štetu srpske poljoprivrede i poljoprivrednika i neophodna je borba kroz udruženo delovanje. Udruženje nije formirano radi ostvarivanja političkih interesa i bavljenja politikom, već u cilju odbrane interesa poljoprivrednika i poljoprivredne proizvodnje“, navedeno je u saopštenju novoformiranog Saveza malinara za zapadnu Srbiju sa porukom da će se „sudbina malinara rešavati u martu i da se neće čakati sezona branja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari