Turska fabrika Feka Automotiv u Ćupriji sledećeg meseca bi trebalo da počne sa proizvodnjom 1Ilustracija Foto: Wikipedia/Petar Milošević

Turska fabrika „Feka Automotiv“ u Ćupriji, koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova, sledećeg meseca bi trebalo da počne sa proizvodnjom, najavio je danas predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Erić je sa svojim saradnicima, u pratnji operativnog menadžera ove turske kompanije, Refika Muharema, obišao proizvodni pogon fabrike u industrijskoj zoni „Minel“.

Muharem je rekao da je bilo predvidjeno da fabrika počne sa radom marta, ali se kasni sa otvaranjem zbog situacije sa korona virusom.

„‘Feka automotiv’ je kompanija koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova za velike brendove poput Folksvagena, Renoa i Poršea. U našoj fabrici u Turskoj zaposleno je 1.000 radnika, a cilj nam je da taj nivo dostignemo i u Srbiji“, kazao je on.

Turski investitori su se odlučili da investiraju u Srbiji i Ćupriji zato što su ovde dobili dobre uslove za poslovanje.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić je istakao da je ovo prva grinfild investicija u Ćupriji.

„Na ovom mestu ranije je bila deponija, a Ćuprija 2013. godine nije imala nijedan ar industrijske zemlje. Danas u Industrijskoj zoni od 16 hektara imamo prvu grinfild investiciju. ‘Feka’ već od sledećeg meseca kreće sa radom“, izjavio je Erić.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju, oktobra 2018. godine, kojim je četiri hektara zemlje u Industrijskoj zoni u Ćupriji dato turskoj korporaciji za izgradnju fabrike, investicija je vredna oko 15 miliona evra, a za početak će u fabrici biti zaposleno 110 radnika.

„Feka automotiv” je porodična firma koja već 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari