U 2023. godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Udruženje Moja Srbija poziva ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju dodeljivanja 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, koje je Vlada odredila kroz budžet za 2023. godinu.

Iz udruženja veruju da će i tokom ove godine Vlada Srbije pronaći dodatna sredstva i dostići kvotu od 250.000 vaučera, što bi, po njihovom iskustvu, u značajnoj meri zadovoljilo potrebe građana Srbije.

Kao i u ranijem periodu, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

„Nadamo se da će uz vaučere za odmor u našoj zemlji, Vlada pronaći sredstva za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača iz Srbije“, rekao je Milan Ristić iz udruženja Moja Srbija i dodao da bi ove dve subvencije činile jedinstvenu celinu, kojom bi se dodatno podstakao razvoj unutrašnjosti Srbije.

Građanima će za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biti na raspolaganju više od 3.500 kategorisanih ugostiteljskih objekata.

Očekivanja su da će se u narednom periodu još veći broj ugostitelja uključiti u akciju i da će prihodi od turizma opet zabeležiti rekordne rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.