U kineskoj fabrici u Kragujevcu radiće 250 radnika do sredine 2020. godine, a do 2023. ukupno 800

Ostavite komentar


    1. Za toliki broj zaposlenih treba otvoriti i fabriku za proizvodnju pelena. Još jedna investicija

  1. Sve izgleda fenomenalno i grandiozno! Veliko hvala našim kineskim prijateljima još jednom, evidentno je da smo itekako poželjan saradnik

  2. Svako novootvoreno radno mesto je izuzetno važno! Zato treba da nas raduju ovakve vesti jer se samim tim stopa nezaposlenosti smanjuje, ljudi više rade, imaju veće prihode i mogu da žive pristojnim životom! Daj Bože jos mnogo ovakvih i sličnih fabrika!

    1. Da li se sprdate sa narodom ili samo sa samim sobom? Pa od crkavice koje placaju u ovakvim robovlasnickim ispostavama ne moze da se sastavi kraj sa krajem. Zato narod i bezi. Ne radi svako u drzavnoj firmi kuckajuci propagandne komentare u radno vreme uz bonus sendvice. Omladina ce na kraju da vam pobegne do poslednjeg, budzet nece moci u jednom trenutku da se puni zaduzivanjem i nametima i doci ce bankrot na vrata cak i preostalim budzetlijama.
      Ali naravno to niste u stanju da shvatite. Zato ziveo Kim Alek Un, do propasti.

  3. Bravo svaka caast gde su sad ovi sto kazu da se mi nerazvijamo i da ne mislimo o nasim gradjanima.

  4. Meni je vazno zbog mojih mladij sugradjana da imaju gde da rade i cak sada dolaze u situaciju da mogu birati gde ce raditi, ko ce im biti poslodavac, gde su bolji uslovi rada, bolja plata.

  5. Alo radikal. Ovo je Srbija, a ne Kina, Emirati, Nemačka. Dokurčio si više sa ovima svima. Sve živo ispoklanja ovim indijancima. Srbi moraju da budu vlasnici svoje zemlje, i niko drugi. Idiote radikalski.

  6. otvaras Radne Logore gde je plata 3 hamburgera i 3 soka na dan i eventualno 1 kutija cigareta dnevno > 250 dinbara x 3 [;us 3 x 120 plus 200 x 30 > 36000 dinara mesecno . idi pa se sam zaposli u taj Logor koji promovises da radis > MINIMALNA PLATA MORA DA SE POVECA NA 50 000 POSEBNO za takozvane strane investitore , nismo mi ovde ROBLJE koje ceo dan radi za 3 hamburgera i 3 soka kao u Ausvicu

Ostavite komentar


Ekonomija

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene 8

Veselinović: Radi se uz pritiske, institucije ćute, poslodavci još jače gaze zaposlene

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Željko Veselinović izjavio je danas da radnici rade za mnogo manji novac nego pre, uz konstantni mobing, pritiske i maltretiranje, dok institucije ostaju neme na takve stvari, a poslodavci, koji "obilato pljačkaju građane Srbije, kroz sumnjive subvencije" nastavljaju još jače da gaze radnike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.