U Pirotu dodeljenje subvencije za 39 novih preduzetnika 1Pirot Foto: Wikipedia/ MrPanyGoff

Subvencije za samozapošljavanje u Pirotu dobilo je 39 novih preduzetnika koji će se baviti različitim delatnostima. Dodeljene su subvencije od po 250.000 dinara. Ugovore je preduzetnicima uručio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić .

“Svi korisnici dobili su subvencije od po 250.000 dinara. Planirano je da se taj iznos poveća naredne godine na 300.000 odnosno 330.000 za osobe sa invaliditetom”, rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Za ove namene, iz budžeta grada i NSZ-a, izdvojeno je oko 10 miliona dinara.  To je znatno više u odnosu na 2015. godinu kada je ova mera prvi put realizovana.

 “Za šest godina realizacije ove mere budžet je povećan pet puta u odnosu na prvobitnih 2,4 miliona dinara iz 2015. godine. Današnjom dodelom subvencija zaokružen je ovogodišnji Lokalni akcioni plan zapošljavanja”, rekao je koordinator Lokalnog saveta za zapošljavanje Nenad Petrović

V.d. direktora Filijale NSZ u Pirotu Suzana Đorđević je rekla da je zahvaljujući velikom broju mera koje se tiču zapošljavanja, a uz vrlo dobru saradnju NSZ i Grada Pirota omogućeno različitim kategorijama stanovništva da realizuju svoje preduzetničke ideje i postanu poslodavci.

“Za šest godina u Pirotu su pokrenuta 143 biznisa kroz ovu meru,”rekla je Đorđevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari