U Srbiju se vraćaju brige iz devedesetih: Rekordna inflacija, neizvesno kretanje cena do kraja godine

Ostavite komentar


  1. U celom svetu je tako. I biće tako sve fo kraja rata i pandemije

  2. Ovde na jugu Nis i okolina belezi pad cene voca i povrca npr lubenice 25 din po kg, ači u markwt nesmes da udjes da se tako kaze pratim cene i vidim fa svaki dan nova cena po 3 do 10 i navise

  3. Nije toliko bitno da li je kriza spolja izazvana, nego kako vlast reaguje na istu. I kriza iz 2012. , a zahvaljujuci kojoj su naprednjaci dosli na vlast, takodje je bila izazvana spoljnim faktorima. Poplave iz 2014. godine su posledica lose reakcije vlasti, odnosno loseg upravljanja krizom, jer nije bilo dovoljno uradjeno na prevenciji i sanaciji.

  4. Istu sa na vlasti kao i devedesetih… Isti su i rezultati…

  5. Naprednjacki tajkuni su zbrinuti i bas ih briga za narod,primera radi opstina Paracin je unistena i razorena takva pljacka nije vidjena ni u vreme Osmanlija.Lokalni prevoznik Rasa(lokalni SNS mocnik) je prebacio 2 miliona evra iz opstinske kase u svoje privatno prduzece i doveo opstinu do bankrostva.

  6. Nekako moram da kazem da mi je i pomalo drago. Ovaj narod voli Vucice i Putine pa kada je tako neka onda i zive sa posledicama svojih odluka.

  7. Ko je ovde lud pa veruje u inflaciju od 11.9 % ? Nema tog artikla u prodavnici koji nije poskupeo bar 30 % . Manite se statistike , oni to obrcu kako im volja. Isti slucaj sa stopom nezaposlenosti i prosecnim platama…

  8. DAJTE NARODU DA RADI DA IMA POSLA DA IMA EVROPSKE PLATE I NEMA BRIGE ZA NIKAKVIM PLACANJEM MA STA TO BILO … DAJTE SELJAKU PODSTICAJ DA ZNA ZASTA RADI I NE BRINITE SE ZA GLAD ZA INFLACIJU ZA BILO STA SLOGA I LJUBAV MORA DA POBEDI …

  9. 1 kg meda (Miel de Flores – firme Rodrigues) u prodavnici na ostrvu Ibiza, kosta, verovali ili ne, 3.7€ (434,33 rsd) a 850 grama bagremovog meda, u samoposluzi na cvetnom trgu u Beogradu, glavnom gradu zemlje koja figurisse kao ekonomski tigar (Balkanski a ne Bengalski) kosta vise od 1800,00 rsd. tako da ce, zahvaljujuci obecanom fantasticnom porastu penzija u narednoj godini, od 19%, prosecni srpski pensioner moci da kupi 3 tegle bagremovog meda.

  10. 1 kg mešanog mlevenog mesa = 1050
    a do pre nekoliko meseci = 560 din.
    Za ove iz Megatrenda je računica 11,9 %

  11. Glasali ste ili vikali „svi su isti, necu da glasam“, pa sad trpite!!!

    Donekle je ovo izazvano spolja, ali jos vise iznutra. Sad ce braca V da prodaju namirnice po 4 puta skupljoj ceni, kao onomad maske na pocetku korone za 100 din., a vredele su realno 15 din.

    A gledajte i da budete protiv EU, pa kad nam ljuljnu sankcije, imacemo reprizu 90-tih sa svim svojim carima!! Mada, vi volite da jedete korenje zarad ponosa, tako da vam nece pasti tesko!

  12. Inflacija je svuda u svetu ne samo kod nas. Nemojte biti naivni stampale se pare tokom pandemije bez pokrica. Ovo je ocekivano

  13. Vi iz opozije to prizeljkujete, vi samo mislite kako da pobedite Vucica , narod vam je na ,adnjem mestu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.