Isplata otpremnina radnicima fabrike Želvoz očekuje se u sredu jer su u Fondu za razvoj Srbije rekli da će, po uspostavljanju hipoteke, u utorak ili sredu prebaciti novac na račun Želvoza, rekao je juče gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević i najavio korake u sklopu pomoći remonteru šinskih vozila.


Prema njegovim rečima, u petak je na sednici UO Fonda za razvoj odlučeno da se u utorak potpiše ugovor između Fonda i Želvoza, čime bi bilo omogućeno da se, po uspostavljanju hipoteke, prebaci novac i konačno reši to pitanje.

„Nama ostaje da kasnije dogovorimo i život ostatku Želvoza, a to je posao. Ideja je da se sa Železarom Smederevo, gde na popravak čeka 250 vagona pokrene proizvodnja u Želvozu“, istakao je Umičević. On je rekao da ta dva koraka predstavljaju „istinsko i dugoročno rešavanje problema“ Želvoza i izrazio nadu da će, ukoliko se fabrika i Železara dogovore, problem biti rešen. Novi socijalni program u Želvozu nedavno je prihvatilo 464 radnika. Prvobitno je bilo 20 manje prijavljenih radnika za dobrovoljno napuštanje fabrike, koji su u nekoliko navrata, tokom marta i aprila, protestovali tražeći obećane otpremnine.

Fabrika Želvoz u restrukturiranju je, posle raskida privatizacije sa rumunskim konzorcijumom Grampet Remar. Prema podacima Agencije za privatizaciju u Želvozu je zaposleno 1.429 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari