U Toplani ne znaju kad će početi tople probe u Nišu 1Foto: V. Torović

Gradska toplana u Nišu još nije počela proveru sistema centralnog grejanja, iako se to prethodnih godina radilo početkom oktobra, pre početka zvanične sezone grejanja 15. oktobra.

Direktor Gradske toplane Predrag Milačić tvrdi da su spremni za tople probe, kao i da prate vremensku prognozu, ali da još ne zna kad će početi.

On kaže da je na nivou države dogovoreno da sve toplane počnu da greju istovremeno, zbog potreba Elektroprivede Srbije i vremenskih prilika.

„Ako u četvrtak i petak ne počnemo tople probe, u danima sa najnižim temperaturama, sledi toplije vreme, tako da ne očekujem da će grejanje početi pre 15. oktobra“, kaže Milačić.

Nišlijka Slavica Petrović veoma je nezadovoljna što su radijatori hladni na jutarnjim temperaturama od 10 stepeni Celzijusa jer je tada u njenom ledeno.

„Redovno plaćamo centralno grejanje, a sad smo primorani da uključujemo grejalicu non-stop, kako bi smo makar malo ugrejali sobu. Mi smo stariji ljudi i ne možemo da trpimo hladnoću. Međutim, ako se svi budu grejali na struju, nisam sigurna da će je biti dovoljno i da neće pući sistem EPS-a“, priča ona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari