Udruženje frilensera: Vlada u velikoj meri prihvatila predloge, izvestan otpis 100 odsto poreza

Ostavite komentar


  1. Da li to znaci da mi koji smo bili prijavljeni na pun iznos u tom periodu imamo pravo na povracaj poreza? Ja sam radio jedno vreme i za drzavnu instituciju i moje neto primanje je bilo 35.000 din. Sta tu? Sad sam u privatnom sektoru vec neko vreme i par puta sam platio i godisnji porez na dohodak gradjana, i sad sam ja magarac? Hocu i ja pare nazad.

    1. ako si platio godisnji porez – pa ti si bogatas – ali i dalje imas zelju da siromasnom komsiji crkne krava

      1. >> imas zelju da siromasnom komsiji crkne krava

        Pateticno do bola, pogresno i opasno. Svaki gradjanin mora prikazati sve svoje prihode da mu se razreze porez – prema zakonu. Porez se placa prema prihodima, siromasni placaju manje ili uopste ne placaju. Tu nema sta da se diskutuje. Drzava koja ne moze da prikupi porez pa ga oprasta je banana. Tu mozete da radite sta god hocete.

      2. Do ovog trenutka da placam porez sam godinama zaradjivao crkavicu za racune i jeftinu hranu. Hocu makar te pare nazad. Svima jednako. Ili svi placaju ili niko ne placa!

        1. Porez se mora platiti, ne moze evazija poreza. Frilenserima se neoporezuje iznos samo do 32.000 sto je neto minimalna plata. Jasno sad? U javnom sektoru nisi ni trebao dobijati platu a ako placas porez na dohodak, ondz bi trebao da placas po progresivnoj stopi, dakle ne 20% vec 50%.

  2. Nisam fri lenser ali zaradjujem oko 60e mesecno preko interneta. Dobro je da postoji neoporezivi deo novca i za nas koji vise rade iz hobija nego zbog novca.

  3. Zbog duplih aršina koje država čini, moja porodica neće glasati ponovo za ovu vlast. 5 glasova gubite. Mali biznis leglano registrovan morad da plaća porez a neregistrovan biznis može bez poreza. Nema glasova, pozdrav.

    1. Uh, koga briga. Sad su dobili bar dodatnih 100.000 do 200.000, ukljucujuci i svu dijasporu. Sedi dole 1. Porez mora da se plati, nema duplih arsina. Drzava je pinudila jedino fer i posteno resenje.

  4. ovo udruzenje preduzetnika i frilensera je blisko sa vlascu / to nije udruzenje radnika na internetu koje vodi pogacar – ovi prvi su bliski vlasti – trojanci

    1. Evo ja kao poljoprivredni proizvođač , seljak , tražim otpis 100% poreza je l’ to ok!?

  5. U zivotu nisam cuo da neka drzava gradjanima oprasta porez, pa sta ce sad biti sa drugim poreskim obveznicima? Recimo milion regularno zaposlenih koji rade za slicnu ili manju sumu i kojima se svakog meseca porez automatski odbija od bruto plate i transferira ministarstvu finansija? U Srbiji je realno najpamentije nikada nista ne placati ako se ikako moze, jer kad tad ce vam dugovanja oprostiti jer ne mogu izaci na kraj s vama…

    1. Pa kad moze drzava velikodusno da vakcinisu strance sa nasim medicinskim radnicima, moze tako I da otpise nekima porez.
      Sta je to za jednog ekonomskog tigra?

  6. UFPI je trojanski konj od udruzenja koje nije legitimno. Predstavnik im je SNS advokat. Jedino legitimno udruzenje je udruzenje radnika na internetu. Sve ostalo je vuciceva botovska patka.

    1. Pa kad moze drzava velikodusno da vakcinisu strance sa nasim medicinskim radnicima, moze tako I da otpise ne

  7. Ova vest, je čista prevara. Udruženje koje se pominje u vestima (UFSP) uopšte nije udruženje koje je sve ovo vreme predstavljalo Frilensere u razgovoru sa vladom (URI uri.rs). Ovo je čista nameštaljka preko nekog ‘udruženja’ koje je na prečac osnovala grupica bliska SNS stranci na vlasti kako bi ispalo da su Frilenseri pristali na katastrofalno bezobraznu i pljačkašku ponudu vlade.
    Sramota vas bilo duše prodane da lažete i zamajavate sopstveni narod.
    Podrška Frilanserima!

  8. Vlada pokusava da prevari frilensere sa laznim udruzenjem koje nema clanove. I plus njihov predlog nece doneti umanjenja iz prostog razloga jer ce se racunica raditi na mesecnom nivou! Na primer ako je neko prihodovao pa prebacivao sredstva svaka 3-4 meseca on ce sigurno za taj mesec racunati visok iznos!

  9. Ako prihod neprelazi granicu,čak najminimalniji smem li da ugostim osobu na duže vreme bez nadoknade za pomoć oko mene i u kući.Treba li da plaćam porez na tu osobu..

  10. A jel mozemo mi obicni gradjani koji placamo porez da vama frilenserima malo popusimo, cisto da vam bude jos lakse

    1. Da im izvuces temperaturu koja im je udarila u glavu. ostvaruju prihode i po 2000 evra mesecno?.

  11. To je ono o cemu sam ja pisala ranije, treba da se odredi granica za bilo kakav prihod ostvaren na mesecnom nivou koji se ne bi trebao oporezivati . I to je sada drzava uradila, ako dobro shvatam .
    Pa to je ustupak drzave veliki ako se ne oporezuje prihod ostvaren na mesecnom nivou od oko 57000,00 dinara a pogotovu sto to moze biti ne tako redovan prihod . Frilenseri treba ipak da su zadovoljni . Nije dobro traziti preko hleba pogacu .
    Ovako treba za sve koji ostvaraju nekakav prihod a narocito zbog toga sto takav prihod moze biti i da nije redovan preko godine, da se ljudi oslobode placanja poreza .

  12. UFPS i URI nisu isto. Oni su se pojavili odjednom, sajta vise nema… podmenuti su kao i onda studenti za koje niko nije cuo. Protesti!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.