Ukinut Zakon o smanjenju penzija

Ostavite komentar


  1. PENZIJE NISU MILOSTINJA, JE*IVETRI!

    Da li misli navedeni ministar finansista da je bogom dan i da penzije deli iz svog uprljanog džepa. On misli da je u kolima i da na svakoj krivini zabašuri predhodnu grešku. Kako je sada „prolupao“ u vezi njegovog samoodređivanja visine penzija, po njegovom dubokom ubeđenju i dosluhu vođe, penzioneri biće pokretačka snaga zemlje. Sledi im zahvalnost, za učinjenog dela, sa najvišeg državnog pijedestala. To što su „bogati“ penzosi, po velikodušnom nahođenju vlasti, neumitno pljačkani četiri godine već je zaboravljeno, a sada idu i dalje, otimaju od bogatih i pomažu siromašne penzionere. Ta pomoć je u visini 1000 dinara, a poklonu se ne gleda u zube. Zbog takvog ljudskog ponašanja delioca penzije, „siromašni“ penzioneri moraju glasati za ovu nakaradnu vlast, jer im daje godišnje 12.000 dinara iznad zagarantovane. Ko koga ovde zajebava, vlasti penzionere ili obrnuto? Penzije su stečena prava radom, a ne milostinjom ministra Đorđevića i njemu sličnih u vlastima.

  2. Dobro upamtite ovaj dan i sta je obecano ovim sto vlada sama odlucuje o povecanju, svako neka iyracuna kolika mu je sada penzija a kolika ce mu biti za kgodinu dana. Ovim zakonom ce nam svima umanjiti penzije.

  3. Rijaliti program pod nazivom Zadruga 3-Srbija već odavno traje tako da Pink treba da posle Zadruge 2 ide na Zadrugu 4.
    Šta je šta više.Nikakav više sistem ne postoji.Ništa više nije sveto.Sve je postalo bljak.Materijalna beda naroda,propast,propadanje,raseljavanje,nestajanje naroda.Duhovna beda na svakom koraku,nema morala,karaktera,intelekta,čovečnosti.Dno dna.Kažu da je politika kurva,Beograd prostituisani grad,a tajkuni,mafija,lopovi i političari vlasnici Srbije. Narod odavno tretiraju kao stado.

  4. Najbolji deo u ovim izmenama zakona je onaj gde Vlada Srbije dobija mogućnost da potkupi oko milion penzionera koji imaju penziju manju od 30.000 dinara tako što će im pred izbore obećati isplatu dodatka na penziju u visini po Vladinom sopstvenom nahođenju.

  5. Lepo, uz “veliku zahvalnost” penzionerima kojima su zaista umanjivane – oni NECE dobiti povecanje penzija. “Siromasni” penzioneri bez provere socijalnog stanja bice nagradjeni zato sto nisu hteli (cast izuzecima) da uplacuju u Fond, nisu zeleli da rade 40 godina, trosili novac ne misleci na starost i sl. Veliki broj siromasnih penzionera imaju privatni biznis i veliku imovinu. Zato je neophodno da se urade socijalne karte za siromasne penzionere i da se tacno zna ko je socijala. Za njih pripremiti socijalni program i pomoci da dostojanstveno provedu stare dane. Sve ostalo je proizvoljno i drsko od strane vlasti.
    Novac koji su na silu koristili 4 godine mora da se vrati uz kamatu. To je zaradjen novac postenim radom, a novac ima svoju cenu – kamatu.

  6. Momo Čolaković, poslanik iz redova PUPS-a, se na sednici Supštine zahvaljuje Predsedniku A.Vučiću jer je dozvolio da se ukine Zakon o umanjenu penzija mesec dana pre nekakvog predhodnog obećanja, a istog ne kritikuje zbog upošte doneseno tog Zakona ili bar kritike što je zakon važio 4 godine umesto obećane 3 godine. E, Srbijo ima li u tebi morala.

  7. Ministar Đorđević se postavio kao mačeha penzionerima, jer će penzije vratiti na nivou 2014. godine i da će porasti dodatno od 8,8 do 13, 2%, a zaboravio da su troškovi života otišli, u tom periodu, više od 20%. Usklađivanje penzija na dalje će se vršiti po ličnom nahođenju i dobre volje vođe. O povraćaju otete penzije, osim neiznuđene zahvalnosti, nema ništa. Biće, al’ na sudu. Koja debilasta stvorenja, bukvalno otmu penzije i mudro ćute, svaka njima pseća čast. Penzosi, po preporuci ΛV, svoje “spasioce” šalju u majčinu!.

  8. Gospodo banditi iz vlasti,opljačkali ste sve što vam je došlo do ruke.Srbiju ste doveli na rub propasti,prodajete državnu zemlju,prodajete Kosovo,prodajete jevtinu radnu snagu a procenat od toga uzimate vi to jest on i njegov bata.Ubijate svaku pomisao na slobodu ljudi i slobodu medija.Jednostavno rečeno sprovodite neki poseban SNS fašizam.Smrt fašizmu-Vučićizmu.

  9. Moramo biti svesni nekoliko cinjenica: 1- penzioni fond je unisten hiperinflacijom devedesetih godina (znamo ko je tada bio na vlasti); 2- puno je laznih invalidskih penzionera uz one koji su stvarni invalidi; 3- male su zvanicne plate zaposlenih pa, poslednicno, i nedovoljne uplate u Fond PIO; 4- penzioneri sa malim primanjima su najpodesniji za predizborna manipulisanja nelinearnim „povecavanjima“ penzija. Zbog svega toga su poslanici vladajuce vecine posle zvonca izglasali, mozda i protiv svoje volje, novi Zakon. Oni koji su na vlasti pre svega misle kako da osvoje i sledeci mandat. Penzioneri su tu samo „prevozno sredstvo“.

    1. A, razmišljaju li svi oni koji glasaju sa, ili bez zvonca, ali i svi ostali da će i oni jednog dana postati i biti penzioneri? Lako je sada iz udobne kožne fotelje pritiskati tastere i time krojiti sudbinu nekome, ali moraju imati na umu da vreme, suštinski gledano, veoma brzo leti. Ne bio im u koži kada budu osetili da i njima, u datom momentu, neko isto ovako kroji sudbinu i igra se njihovim životima. Ili, se, možda, nadaju da će se do tada vremena promeniti i da ih neće snalaziti ovo što proživljavaju sadašnji penzioneri zahvaljujući njima. Vremena će se sigurno, u nekoj meri, promeniti, ali s malom verovatnoćom na bolje. Nije na odmet da svi, odreda, razmisle šta rade. Pre svega, sebe radi.

  10. Ova vlast je legalizovala kršenje Ustava, na velika vrata je uvela poltronstvo i prodaju sopstvene duše za sendvič, upaljač i majicu. Medijsko zaokruženje i rad aktivista vodeće stranke je fokusiran na gušenje suprotnog mišljenja i zdravog razuma. Što se tiče penzija, vrlo brižno se radi na tome da se stvari zakomplikuju, donose se zakoni ad hok i po potrebi… i sve to predstavlja jedan nonsens i presedan kakav nije vidjen. Nastavlja se spinovanje dogadjaja u Srbiji oko Kosova, oko stranih ulaganja i uopšte sve se svodi na nivo ISTORIJSKOG, NIKAD BOLJEG, NIKAD VIŠEG, MNOGO SE RADI itd. Što se tiče vodećeg glasačkog tela a to su penzioneri, naša snaga i dika bolje bi bilo da se zapitaju oni budući i sadašnji:
    1.Da li je ovo povećanje, vraćanje ili prodavanje magle sa visinom penzije
    2.Kome dajemo nacinalne penzije
    3.Zašto se ne vraćaju pare članovima porodice ako se ne ostvari pravo na penziju
    4.Zašto se ne ukinu kazneni poeni za one sa 40 god.staža
    5.Zašto dajemo za pravo da neko uopšte odlučuje o visini penzije kad se ceo radni vek uplaćivalo kroz doprinose i za svoju starost
    ….Pozdrav

  11. preko 45 godina sam predano radio i zasluzio penziju.Necu da bilo ko odlucuje da li je mala ili velika,hocu svoju penziju.Polupismeni poslanici i predlagaci zakona treba da znaju da je svojina sveto pravo.Nemojte mi davati najvecu penziju ikada,dajte mi moju penziju.

  12. Da li to znaci da se sadasnjoj lenzini na penzionom ceku samo dodaje „privremeno umanjenje penzije po zakonu“?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.