Uslov da Azotara unapred plaća struju i gas ili da se zatvori

Fond zabranio dalje zaduživanje propalih javnih preduzeća * Sledi ili gašenje proizvodnje ili prodaja po cenama koje donose profit * Azotara pravi gubitak od 50.000 evra po svakom radniku - jeftinije davati plate da se ništa ne radi
Kako je došlo do dogovora Vlade i MMF-a o povećanju zarada za pet do sedam odsto

Ostavite komentar


  1. Preduzeća poput Azotare, Petrohemija i RTB moraju plaćati dažbine državi poput struje i gasa koji koriste u proizvodnji.

  2. Kad bi moj direktor ovako pausalno pricao o stvarima u svojoj nadleznosti prvo bi pola firme presla da radi za konkurenciju, posle bi on dobio otkaz a firma bi propala. Sve to se i desava Srbiji sada, samo je pitanje hoce li gradjani da daju otkaz Vucicu ili ce skroz da se propadne pre toga.

  3. Nadamo se poboljšanju u svim sferama života.Ide polako ali se krećemo napred.Ono što je sistematski neko uništavao svih ovih godina ,neko obnavlja i trudi se za svoju zemlju.

  4. Sto se tice Azotaare i Petrohemije ako nisu profitabilne odmah ih zatvoriti. Imaju plate kao da rade u Majkrosoftu a ne rade.

  5. VErujem da kada bi pitali Pancevce za Azotaru i Petrohemiju odmah bi pristali da se zatvori. Truju nas vec decenijama i umiremo od rakova raznoraznih.

  6. Bitno je da je do povećanja plata i penzija došlo, a vremenom možemo očekivati da procenat tog povećanja bude još veći.

  7. Sto nas narod kaze **dogorelo je do noktiju*.Ekonomska logika i zdrav razum govori da je u ova tri najveca gubitasa u Srbiji trebalo odavno uvesto tako nesto.Da struju i gas placaju unapred.Svi smo se potajno nadali zajedno sa Premijerom i Vladom da ce se naci neki strateski partner za neku od te tri firme pa je ih je drzava i dalje finansirala.Pokazalo se da je to kofa bez dna i napravljen je konacno rez.

  8. Onomad kada je bila Svetska banka premijer je izjavio da vise veruje njima nego svojima. Danas saznajemo da je zbog povecanja plata obecano da veliki gubitnicki sistemi se nece vise finansirati iz budzeta. Opet saznaje nesto o privredi kojom on komanduje od stranaca?! I sada mi treba da imamo poverenje u sposobnosti premijera kao i u njegovu pricu da ce sve biti kako se samo pozeleti moze, ali tek za dve godine! Treba Jankovic i Jeremic da osnuju stranku "6. Oktobar", da izadju na izbore i satru ovu i one prethodne vlasti, pa urade ono sto je trebalo da se uradi 6-og oktobra 2000-te… Jedan veliki reset…

  9. Ovo je to, što se traži. Velike kompanije, fabrike, firme i ljudi na visokim pozicijama ne redovne platiše. Treba im zapretiti ovim, kao i što će te Azotari dati jasno do znanja. Ili plaćaj ili nema da se radi. A ne po leđima grašana. Svaka čast Vučiću na ovom zalaganju.

  10. Strasno je to sto se desava sa Azotarom. Nadam se da ce nesposobno rukovodstvo ove fabrike biti kaznjeno. Unistili su jedan veliki deo nase industrije. Sramota.

  11. Davno je trebalo Azotaru zatvoriti , nema kupaca i nema joj budućnosti s a ovakvim radom.-neradom.

  12. Zaista je potrebno pronaći dobro sistemsko rešenje za Azotaru,rešenje koje će biti i na zadovoljstvo države i na zadovoljstvo Azotare.

  13. Gde god su socijalisti, a sada i naprednjaci rukovodili preduzecima, ta preduzeca su propala ili propadaju i danas! A ovamo govore da nam tako dobro ide da nas je prosto sramota. I treba da vas je sramota zbog budalastina koje pravite!

  14. Velike gigante koji su ostali u državnoj svojini treba pod hitno privatizovati, to bi bilo najbolje i za državu i za radnike, strateške partnere treba tražiti kod Kineza.

  15. Nadam se da će se naći neko da kupi ove velike firme u našoj zemlji i da će od velikih gubitaša da postanu veliki pokretači napretka naše zemlje.

  16. Čemu svrha ovih preduzeće ako će praktično građani kroz poreske obaveze stalno da ih finasiraju? Nije li bolje toliki novac opredeliti za razvojne projekte kojima bi se otvarala nova radna mesta kod poslodavaca koji mogu tržišno da posluju.

  17. Azotara pravi gubitke i treba videti kako to resiti. Drzava ne moze vise pomagati gubitase.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.