Veće plate, manje investicija?

* Povećanje rashoda za plate i penzije u 2018. moglo bi da iznosi 55 do 60 milijardi dinara, čime bi se iscrpeo prostor za povećanje investicija i smanjenje poreza, smatraju ekonomisti * Procene da će povišice podići masu zarada do devet odsto, a ako ostane na snazi zabrana zapošljavanja i iz javne službe ode oko 10.000 ljudi, onda za šest do sedam odsto
Šta donose najavljene povišice plata u javnom sektoru

Ostavite komentar


  1. To je ustaljena šema: povećaju plate, a još više povećaju razne cene i vama dođe k““o da su vam smanjili platu. Sa mafijom se još niko nije ovajdio. Ali i mafija se može eliminisati. Ali ne demokratskim govorom ili novinskim člankom. Klin se klinom IZBIJA.

  2. Zar vam, Srbi, nije jasna taktika AV i koalicionih slugu. Povecanje u januaru,izbori u Martu i produzenje vladavine AV za jos godinu dana. Za svaki slucaj. Da se Vlasi ne dosete. Naci ce on izgovor da raspise i predsednicke izbore posle dve godine vlasti. I tako u nedogled. Jedne godine nema boljitka zbog poplava. Druge zbog suse.Trece nije Bog dao i tako do kraja vremena.

  3. Ja stvarno ne znam nijednu zemlju na svetu u kojoj Premijer iznosi bilo sta u javnost a da cela vladajuca svita stoji u pozadini kao kipovi i blene. Jos se za takvu predstavu ide po drugim gradovima. Svasta, bas svasta!

  4. Putujući cirkus laži, obećanja i vređanja zdravog razuma. Dok gledam liniju političara iza vođi poslušne premijerke u stvaru gledam kriminalce, manipulante i diletante koji nas koštaju života, zdravlja i obrazovanja.

  5. Dali neko od,,statisti;ara, SME da objavi koliko Nula IDE ZAREDOM IZA POČETNE CIFRE OVOG,,,RAMA,,,IZA PREMIJERKE PA I ONIH KOJI SU,,OPRAVDANO,, ODSUTNI,,,,JER SVAKI OD NJIH IMA UNAPRED ,OBEZBEĐEN,,REZERVNI JORGAN,, neki i po nekoliko, DA IM,,NEBUDE,, ZIMA,,,, od Zakona i,,fiskalnih,,reformi,,.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.