Veće plate možda 2018.

Ostavite komentar


  1. U Srbiji se problem plata može rešiti tako što će se uvesti minimalac manji od ovoga za preduzeća koja imaju male prihode, dok se drugim preduzećima treba uvesti podela po prihodu a ne broju zaposlenih i onda po prihodu uvesti i proporcionalne plate. Ne može neko ko ima dnevni pazar 1 milion dinara ( ai ma takvih na stotine) plaćati radnika 28.000 dinara kao što to rade neki kafići i restorani.
    Dakle država Srbija to neće da uvede jer bi onda poslanici i političari sami sebi skočili u stomak, jer su upravo oni vlasnici takvih kafića i firmi.

  2. Javne plate ionako nisu zaradene nego prekobrojni cinovnici i dalje nemaju pisaci sto i stolicu i upadaju na one kolega i koleginica koji su na bolovanju. MMF nikako da uvidi da su zaradene penzije mizerne, mozda najmanje u Evropi, jer im se stalno servira paket "plate i penzije". Ne, samo penzije a plate kad smanje administraciju sto je Brnabiceva nasledila od Udovicki ali nije sprovela pa nagradena da bude premijerka. U ovoj drzavi logika ne postoji. Zato je losa!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.