Večernje novosti: Milion predmeta s dugovima starim i 20 godina ide izvršiteljima na naplatu

Ostavite komentar


  1. Vidi se da je kasa parazna, ovo je tek pocetak, sta ce da nas snadje to ce gradjani uskoro da osete.

    1. Bolje da stave prst na čelo, jer ko zna šta će njih snaći ako nastave sa bezočnom pljačkom Srbije.

  2. Ne razumem…dugovi stari i po 20 god. poslati na izvršenje a zastarevaju za godinu dana. Može li neko da mi objasni?

    1. Vrlo je jednostavno: to samo stižu na naplatu onih predizbornih 100 evra.
      Naravno, znaju ove derikože da dugovi zastarevaju i da nema šansone da naplate dug za komunalije star 20 godina.
      Ali stvar je u tome što za komunalije duguju ljudi uglavnom slabo obrazovani ili neobrazovani, koje je vrlo lako zastrašiti i izmanipulisati drekom i pretnjama, tako da će 99% njih učiniti sve da nekako namaknu te pare i reše se bede.

    2. Prema zakonskim propisima sva potraživanja trajno zastarevaju po isteku 10 godina. Po svemu sudeći neuk kadar ignoriše Zakon.

  3. Pa i zastarela dugovanja od pre 20god.distribucija naplacuje naročito prilikom prodaje stana i ako dobijete nasledstvo .

  4. Sve sto je starije od DESET godina je neizvrsivo.
    Da nisu mozda izveceri, u tajnosti, „unapredili“ zakon o obligacionim odnosima?

    1. Upravo tako sve sto je starije od 10 godina je nenaplativo ako se pri izvrsenju ulozi prigovor o zastarelosti potrazivanja.

  5. Kao sta je neko vec ovde napisao, mislim da jure ljude koji su preplaseni i neuki i ne znaju prava i pravila. Da, dugovi zastarevaju protekom odredjenog vremena, 1g ,3g, 5g zavisno o kakvom dugu je rec, vecinom je to komunalni dug (mobilni racun, infostan, struja, tv pretplata…), i on zastareva za godinu dana AKO i samo AKO recimo infostan kome ste duzni ne preduzme pravnu akciju (citaj TUZE VAS),e tad svi rokovi se dupliraju pa nije godinu vec dve…i tako dalje.Opomena pred utuzenje NIJE pravna akcija, te ne duplira vreme potrebno za utuzenje.E sad, OVOM GRMU LEZI ZEC….i ne znam sto to niko ne kaze…Ako ja dugujem recimo infostanu 100 rsd za racun pre 5, 10, 20 godina i tuzen sam, i nebitna cifra, recimo sa troskovima suda, izvrsitelja je trilijarda evra, to jeste zastarilo ALI NE SAMO PO SEBI, vec moram JA , poslati toj instituciji PRIGOVOR O ZASTARELOSTI POTRAZIVANJA, i tek tad ce taj infostan izgubiti sva PRAVNA sredstva da me ganjaju i traze te zastarele racune.Druga vazna stvar je da taj dug poslije ne postaje nula, vec sam ja i dalje njima duzan tih 100 rsd , trilion evra nebitno, samo oni ne mogu da „silom“ uzmu i traze te pare. Samim tim, ja recimo nastavljam da placam redovno recune, i recimo racuni su mi 1000 rsd, ja platim 1100 greskom ili unapred ili kako god vec, oni ce 1000 uzeti za taj racun , a tih 100 rsd preko ce UZETI ZA SVOJ DUG OD PRE 50 GOD…

    1. Šta reci na ovo. Moja cerka je navodno imala dug za mobilni još kad su Braća Karic bili vlasnici i ne znam koliko je to godina prošlo. Pre dve nedelje otišla u prodavnicu kad ono blokirana kartica. Ona zove Banku i rekoše izvršitelji su blokirali i da je dužna da plati 20.000 dinara. Morala je da plati jer kad bi se sudila kad bi je odblokirali. I da je imala tada dug sigurno nije bio veći od hiljadarke. Šta hoću da kažem kod nje nije bilo ne znanje već moranje da plati zbog kartice. Niti je dobila opomenu niti bilo kakvo obavještenje da bi prigovor uložila nego blokada u Banci. Strasnoooooo

Ostavite komentar


Ekonomija

Gde će biti sindikati 1. maja? 6

Gde će biti sindikati 1. maja?

Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" obeležiće Međunarodni praznik rada - Prvi maj na Platou Dimitrija Tucovića, Trg Slavija u Beogradu, pod sloganom "Za demokratski i radnički restart", gde će govoriti o funkcionisanju institucija u Srbiji i kako treba da izgleda država.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.