Vesić: Popust za nazive firmi na ćirilici

Ostavite komentar


    1. Kada bi se ovim Vesicevim predlogom povecala proizvodnja i zivotni standard stanovnika, onda smo svi za ovu inicijativu…….

  1. Ovo je odličan potez grada gde će se promovisati ćirilica i na taj način će oreduzetnici ušedeti na zakupu prostora.

  2. Ovaj predlog nije los, privatna lica takodje bi trebala da koriste cirilicu u svom radu,kaoi drzavniorgani kojima jepozakonu cirilica sluzbeno pismo.

  3. Odlican potez, apsolutna podrska. Jos da uvedete da kao i u Americi svako istakne zastavu svoje zemlje na radnji ili kuci. Ne zato sto treba da budemo nacionalisti nego treba da cuvamo svoj jezik, zastavu, tradiciju i da volimo sve sto je nase.

  4. Svaka cast za ovakav potez, jer je neophodno ocuvati identitet, pogotovo u ovim vremenima.

  5. Treba promovisati ćirilicu što više jer je počela sve više da se gubi iz upotrebe.

  6. Добар предлог.Убеђен сам да неће добити само гласове владајуће коалиције.

  7. Samo lopovi ..banditi otvaraju u Srbiji. .Omi koji Peru pare ..Niko iz dijaspore nece dole nikad uloziti da ga banda krade i blamira …lustracija ..poreklo imovine ..sve u poslednjih 30GODINA. ..sve bin oduzeti …i dovesti japance da naprave red ..ovako srbija nestaje ..i treba ovakav glup narod i ne zasluzuje drzavu ..ovim lopovima sto vladaju odgovara ovakav haos ..causesku je isto radio ..i ne radi vise ..

  8. Neustavno je deliti ljude i firme po osnovu pisma. Ali, povasj vesić i njegov tata vučić i ostala nepismena sns bulumenta ne zna za Ustav, i ne poštuje zakone. Ovaj jadnik brine o ćirilici i srpskoj kulturi a on i njegovi upropastili su i narod i državu i njenu kulturu pretvorivši ovu nesrećnu zemlju u pinkovskostudiobeosvskuinformerskosrpskotelegrafsku primitivnu, nekulturnu jazbinu.

  9. Ovo me podseca na projektovanje u tehnici(gradjevinarstvu,elektrotehnici,masinstvu) u pojedinim beogradskim.firmama, na cirilici. Ludilo ove bande se nastavlja.

    Postovanje Redakciji Danasa

    1. Oleg ,ove nase kvazi patriote ,uopste ne shvataju neverovatnu prednost nase dece koja poznaju i koriste oba pisma…
      Pre neki dan ,slusam kolegu iz Rusije koji pokusava da izdiktira njegovu adresu rodjacima iz Rusije…nema sanse…ista stvar s Bugarima…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.