Vina otvorenog Balkana 1Foto: Danas/Nina Čolić

Vodeća vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije biće predstavljena u paviljonu „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ koji Privredna komora Srbije organizuje na sajmu vina ”Vinitaly” u Veroni od 14. do 17. aprila, pred oko 1.200 najvećih kupaca i mnogobrojnih učesnika i posetilaca.

PKS organizuje tu prezentaciju uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Razvojne agencije Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije.

Posetioci će moći da se upoznaju sa 150 vinskih etiketa iz svih regiona i vinogorja Srbije, sa voćnim rakijama, kao i sa gastronomskim specijalitetima sa Balkana u okviru prezentacije manifestacije „Food Vision“, najavila je PKS.

Cilj „Vinske vizije Otvorenog Balkana“ na sajmu u Veroni su novi poslovi za vinare regiona, kao i više stranih kupaca na vinskom sajmu u Beogradu koji će biti održan od 22. do 24. novembra.

Inicijativu za organizaciju prve „Vinske vizije Otvorenog Balkana“ pokrenuli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Severne Makedonije i Albanije.

Na 56. sajmu „Vinitaly“ učestvuje rekordan broj velikih kupaca, 1.200, a očekuje se i rekordan broj posetilaca, izlagača i kupaca – uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz Evrope, posebno iz Velike Britanije, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Severne, Centralne i Južne Amerike, Kine, Azije i Okeanije, Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari