Vlada odobrila jednokratnu pomoć građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard

Ostavite komentar


  1. Cela tuga ove vesti da je 873 građana dobilo ovu pomoć. A ugroženo nas je 8.730 minimum, ako ne i sa još jednom nulom !

  2. A ostali deo srbije su bogatasi njima ne treba pomoc treba svima u srbiji pomoc jer narod jedva kraj sa krajem sastavlja

  3. Ako dajete jedno kragnu pomoć zašto samo ovi gradovi. Ima nas još i u drugim gradovima,npr, Kraljevo. Od čega ja da kupim lekove,odem na Banjicu na kontrolu,dali sa socijalnom pomoći može da se živi mesec dana.

  4. Ja primam porodičnu penziju od 10000 dinara zbog toga nemogu na biro . Nemam nikakvu pomoc vec godinama. Imam li ja pravo kao samohrana majka?

  5. Moj otac je invalid i ne prima nikakvu pomoć,čak ni penziju nije uspeo da dobije!!
    Samo da mi je znati,ko se i kako prijavio za ovaj novac.

  6. Po jom kriterijumu oni dobijaju jednokratnu pomoc, svi koji su na birou i oni su socijalni slucajevi

  7. Za postovanje je odluka da se pruzi pimoc stvarbo vitalno.ugrozenima selektivno a nevda se prosipaju sredstva i bogatoj omladinini vec na navedeni racionalan nacin

  8. Zet gradonačelnice Niša će sigurno dobiti, jer je dobio stan namenjen za socijalno ugrožene građane. Verovatno i pomoć za energetsku krizu od 40.000 rsd.

  9. Recite mi po cemu nemogu da dobijem pomoc, ja sam nesposobno lice za rad od 15 god. Do Dana’s, korisnik sam socijalne pomoci od 11500 din.

  10. Sta znaci zivotno ugrozeno stanovnistvo? I ja sam sebi ugrozeno stanovniatvo: nemam stan, nemam posao, skolujem decu sve o svom trosku, nemam zdravstveno osiguranje
    Vrlo sam ugrozena, ali kome da se obratim? Ima nas jako puno ugrozenih

  11. Broj ugroženih u Srbiji je mnogo veći. Šta je sa penzionerima koji primaju ispod 20000 dinara i zaposlenima koji primaju minimalnu zaradu bez toplog obroka i regresa?

  12. Nisam 100./. Invalid i nemam pravo na penziju,cerka mi ima platu,koja je minimalac i deciji dodatak na troje dece i nemam pravo na socijalnu pomoc.A na sta,imam pravo?Zar nije dovoljno sto smo na birou vec godinama?Jel se pitate,od cega zivimo i placamo racune?Sramota.

  13. Penzioner sa malom penzijom i bolesna supruga na NSZZ sa 36godine staža, posle stečaja bez stana opljačkana uz pomoć državne mafije, nedo bog ovakav život ni crnom imigrantu kako mi kao porodica živimo u Beogradu od 80 godina prošlog veka.

  14. Zašto lažete ljude ja ništa nisam dobio još su me odbili za tu jednokratnu iako sam samohrani roditelj troje maloletne dece na birou sam i primam socijalu. Bojan Milovanović. Još me i gradonačelnica slagala za posao.

  15. A sta ke sa pomoci za Vrsac i kod nas ima socijalno ugrozenih koji zive samo od toga ,na birou su i plus 70% invalidnosti

  16. Prestanite pljackat ovaj narod, vasim nametima.Odrecite se poreza na osnovne zivotne namernice,Zaustavite nerealan rast cena isti. Pogledajte kolikoste bespotrebni zaposlilu raznim sektorima ko to da placa? Vise vas ima zaposleni,ngo sto ima Kina. Sad polako nastavite rasprodaju drzavne imovine i glumite dobrocinitelje ovog naroda.

  17. Svima u Srbiji u ovakvom stanju je potrebna novcana pomoc, radi prezivljavanja i opstanka.

  18. Zasto ne dajete i u krusevcu ja samsamohrana majka koja zivi sa 4 deteta i teske uslovi

  19. Da li je moguce da samo pojedini gradovi dobijaju a mi koji nas ima na stotine nista , jadno i bedno od ove drzave

  20. Dokle ce ovi..,bacati prasinu u oci gradjanima!?Pa,stanovnistvo je finansijski ugrozeno.Zasto samo,mali broj dobija tu,vasu pomoc,sta je sa ostalima?!

  21. A šta da rade oni mučeni penzioneri sa bedom od 10-12 hiljada dinara….I oni su socijalni slucajevi. Kao i radnici koji pokušavaju da prežive od svoje bedne plate. Država ako već hoće da bude dobra, onda bi trebalo da pomaže u skladu sa primanjima. Jer suludo je davati istu pomoć nekome sa penzijom od 50 hiljada i nekome sa penzijom od 15 hiljada.

  22. Сит гладном не верује лош живот за обичан народ

  23. Mene zanima kada ce ova pomoc da bude data i kome tacno? Da li su to lica koja trenutno primaju socijalnu pomoc i koja su na birou?

  24. Kako penzioner sa dvadeset hiljada da kupi ogrev da se ne smrzava ove zime ili baš ih briga.

  25. Dragana Cvoric imam primanje 27000 nas cetvoro zivimo of toga 2maloletne dece kontakt 061 18 84602 kaže:

    Zivimo nas cetvpro od 27000 ,Dvoje maloletne dece, Pozdrav

  26. I mi koji smo dez posla I na birou treba da nam se pomogne a ne samo neki delovi,ja sam samohrana majka. Troje dece,Vucic je kriv za ovu katastrofu ,kad se pomaze zna se ko je ugrozen,ma I to sto da drzava uzme sramota

  27. Da li oni znaju da nas polovina u Srbiji živi od 30-40.000 din.u porodici sa 3-4 člana? Negde i više, a taj minimalac nije kako oni kažu 75000 i više, već jedva oko 40000.Dokle više ljudi ćute, a nemamo za osnovne potrebe.Ko ima sreće odlazi odavde.

  28. Suprug ima prima penziju17000din dziveo je mozdani udar, ja sam dijabeticar imam anginu pektoris recite mi kako da prezivimo mesec dana i da kupimo lekove za oboje. Hvala

  29. Treba da se radi ko moze. A ne da biraju posao. Kaze zena prima 10000 dinara. Jel vi vidite oglase stalno se traze zene sa ciscenje stanova. Ciscenje ulica. Trafike traze prodavce. Javite se pa cete imati vise.

  30. Da li imam i ja pravo na tu POMOĆ posto smo i muž i ja na birou,i imamo 4 deteta…

  31. A zajecar gdeje koliko ima socijalce ugrozeni koliko nezaposleni koji su godinama na biro sramota

  32. Dobar dan ja sam invalid 3 stepena i socijalno ugrozena pa me zanima dali ja imam pravo na ovaj novac

  33. Nemam kuću ni stan ni posao nikakav već 2 meseca korisnik socijalne pomoći nemam porodicu potrebna mi je hitna pomoć jer ne mogu sama za ogrev i hranu da uspem.

  34. Iz Lazarevca sam opština me je odbila za pomoc a nalazim se kod porodice pomoc u kuci za smestaj.Ne znam sta da uradim

  35. Zasto Topola neda pomoc socijalno ugrozenim koji lmaju 62 g a pomoc jednokratnu dobiju 5000d

  36. Pozdrav vam želim ja sam Dragana i potrebna mi je vaša pomoć živim sa mužem nemamo porodici sami smo i treba nam vaša pomoć pozdrav

  37. Zbog cega je nisu dovili oni kojima je neophodna i nalaze se na evidenciji NSZ kso nezaposleni, dugorocno, bez prihoda i rasporedjeni u program licnog unistenja?! Zbog cega?!

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.