Vlada ponudila jednokratnu pomoć poljoprivrednicima 1Foto: M. Pudar

Vlada nije u mogućnosti da ispuni zahteve poljoprivrednika u formi koju su oni predložili i umesto povećanja subvencija po hektaru, ukidanja akciza na dizerl gorivo i kontrole uvoza mesa i mleka u prahu, ponudila je na jučerešnjem sastanku jednokratnu pomoć od 4.000 dinara po hektaru.

Novac bi se isplatio već polovinom marta, uz redovne subvencije koje takođe iznose 4.000 dinara po hektaru. To je rečeno predstavnicima poljoprivrednih udruženja na sastanku u 15 sati danas u Vladi Srbije, kome je prisustvovala premijerka Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Sastanak je organizovan nakon višednevnih protesta ratara koji zbog poskupljenja goriva i veštačkog đubriva, ove godine ne mogu da organizuju proizvodnju.

Prema rečima Slavka Vukova iz Udruženja poljoprivrednika Zrenjanin, oni nisu zadovoljni ponudom, ali šta će biti sledeći potezi udruženja znaće se za dva do tri dana, kada njihovi predstavnici koji su bili na sastanku predstave svojim članovima ishod razgovora.

On je dodao da jednokratna pomoć nije uslovljena obustavom protesta, ali kaže da je stekao utisak kako se to od njih očekuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari