Vlada prebacuje Putevima Srbije 1,7 milijardi dinara od RFZO 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se ukupno 1,7 milijardi dinara sa stavki za podršku Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i servisiranja spoljnog duga prebacuje Javnom preduzeću „Putevi Srbije”, navodi se u rešenju Vlade objavljenom u Službenom glasniku.

U rešenju Vlade Srbije, koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, umesto za podršku RFZO iz budžeta za 2019. se, kako je navedeno prebacuje „Putevima Srbije” 1,4 milijardi dinara.

Još 300 miliona dinara prenosi se sa servisiranja spoljnog javnog duga, odnosno za otplatu stranih kamata, prenosi Nova ekonomija.

Ova sredstva „raspoređuju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih Javnom preduzeću ‘Putevi Srbije’ za održavanje mreže državnih puteva I i II reda, kao i za obaveze iz člana 70. Zakona o putevima“.

Ovo nije prvi put da Vlada Srbije preusmerava sredstva sa RFZO – ove godine je odlučila da se 60 miliona dinara, koliko je bilo namenjeno Fondu, potroši na međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje „Srbija stvara“, piše Nova ekonomija.

Vlada je takođe pomagala i JP „Koridori Srbije”, sa 500 miliona dinara u novembru, 300 miliona dinara u oktobru i dve milijarde dinara u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari