Vlada usvojila predlog zakona: Svi koji su rođeni posle ovog datuma imaju pravo na 10.000 dinara

Ostavite komentar


  1. Moj sin rođen u februaru 2006,izvisio jednu pomoć od prve dve i sad opet.To stručnjak.Kada objavite nešto bar vi imate nekog da zna matematiku ako ministar ne zna

  2. A ako je majka strana državljanka a otac Srbin, taj uslov jel ispunjava ikako

  3. Bolje vi dajte ostavke i organizujte slobodne izbore nego da se razbacujete državnim parama.

  4. Nije tacno, neku decu 2006 godiste ste preskocili ministre, lazete ministre, lazete !!!

  5. Predlog zakona zloupotrebe polozaja za politicare.
    Predlog zakona za nezavisno sudstvo policiju.
    Predlog zakona lustracija .

  6. Tačno tako neka deca nisu dobila,gde ste nasli 21 Novembar?Znači deca rodjena 4,5 6 7 itd Novembra ce izvisiti.!

  7. Uvaženi gospodine Siniša, a šta je sa nama ostalim građanima koji su socijalno ugroženi žive od socijalne pomoći da je tolika da ne mozemo sa njom da preživimo 2 dana, a što je najgore ne možemo da platimo komunalije državi? Uvaženi gospodine Siniša, a šta je sa nama ostalim građanima koji su socijalno ugroženi žive od socijalne pomoći da je tolika da ne mozemo sa njom da preživimo 2 dana, a što je najgore ne možemo da platimo komunalije državi?

  8. Bolje napravite zakon o besplatnim udzbenicima ili bar mogućnost da deca nasledjuju udžbenike od starijih generacija. Brinete za decu, jaooo kako ste brižni, decu lecimo sms porukama, sramota! Ne menja se iz godine u godinu osnovno obrazovanje toliko drastično da mora svake godine da se menjaju udzbenici.

  9. Господо,хвала Р.Србији на овој помоћи, али само желим да додам једну чињеницу! Влада се није баш побринула за све младе једнако,као што кажу горе у тексту. Не знам који је био тачан датум-рок пријаве прошле године,али моја најстарија ћерка није могла да оствари право на помоћ ни прошле године, а ни ове?! Причам о помоћи државе од 100 евра?! Ћерка ми је рођена 11.7.2006 и знам поуздано да се пријава завршавала пре њеног 16.рођендана! И сада опет нема право на помоћ,јер је пресек 21.11. и касније рођена деца?! Пример никако није исти.Прво се радило о младима од 16 до 29 година,а сада о младима који још нису напунили 17 година!!! Нисам заборавио на 5000 финара,јер као што из Владе кажу да се брину за све једнако, види се да није баш тако! 31.5.2022. је био пресек за 100 евра,значи ћерка није имала још 16 година,и није могла да се пријави,а сада опет нема право,јер до дана пресека има увелико 17 година?! Проверите и размислите о овоме,да се не наводе неистине!

  10. Zasto nam treba pomoc kada zivimo u drzavi koja je ekonomski tigar…..

  11. Očekujem da će i ministar dr Mali iskoristiti ovo pravo da kao samohrani i pozrtvovani otac, čime se sam hvalio, uzme ovu njemu svakako neophodnu pomoć

  12. Моја ћерка је у фебруару 2006., није добила ни једну помоћ од оне две, неће ни сада.

  13. Sta je sa onom decom rodjenom u julu 2006-te, kao sto je moj sin i koja nisu dobili ni jednom prosle godine pomoc od 10.000 dinara?
    Oni su zaboravljeni, a pri tom sam samohrana majka!

  14. Sve je to lepo,a mi sto zivimo od minimalca I od tog istog skolujemo decu?

  15. Deca rodjena u avgustu a2006 opet ce izvisiti.Nije Posteno.Treba da dobiju sva deca rodjena 2006 nije vam dobra racunica

  16. A taj novac cete da obezbjedite uzimanjem kredita ili zakamufliranom prodajom sva tri djela reorganizovanog EPSa.

  17. Ja prosle godine nisam imala 16 godina i nisam dobila novcanu pomoc a sada imam a opet necu dobiti jer sam rodjena pre 21. novembra 2006 ,sto znaci da ste me ukinuli i sad i za 100€

  18. Dok pripravnici volontiraju u sudu i tužilaštvu zato što država „nema“ novca da ih zaposli, države se sa druge strane razmeće besmislenim poklanjanjem novca.

  19. Moje dete je rodjeno u julu 2006 i nije dobilo ni jednu pomoć a neće ni sada.Dobra vam je matematika

  20. A gde smo mi od 50-60g.nas nigde nema u koju mi grupu spadamo 20g.se prica da majke sa troje i vise dece dobijaju dozivotne plate upravo mi cetvrto dete napunilo 18i za to vise necu imati pravo jer su sad svi punoletni.Gde mi zivimo

  21. У златном добу Србистана, у овом економском тигру где су плате и пензије никад веће нема социјално угрожених и сиротиње, деле се паре за џепарац…

  22. Poštovani,
    Šta je sa predlogom zakona da majke sa troje i više dece i minimum 15 godina radnog staža imaju pravo na penziju?!
    Majka sam troje dece od 8, 5 i 4 godine i radim u banci u kojoj svakodnevno menjam smenu, tzv. C smena… nemoguć je izdržati…
    Mogli bi ste se pozabaviti tim problemom i razmotriti predlog! To bi bila najveća pomoć i za majke i za decu…
    Hvala.

  23. A sta je sa ovim ljudima koji su na birou! Oni su godinama nevidljivi za svaku vrstu pomoci od ove drzave! Sramota! Mozda ih ima i vise od 800000! Samo se dizu plate zaposlebima i penzionerima! Drzavo, stidi se!!!

  24. Moje dete rodjeno 26.07. 2006. Izgleda opet nema pravo na pomoć. Mislim da bi trebalo malo bolje da pogledaju datume.

  25. Najveći lopovi …čovek ima monopol dan svim ogradama za gradilišta sve njegov firma pokriva dokle će te vise da kradete od ovog naroda tačku nemate kao što ja nemam zareza..:)

  26. Tako je, kupuj glasove pred izbore, izazovi inflaciju, unisti privredu… Idemoooo

  27. Svakako opet nisu sva deca obuhvaćena,npr.dete koje je rodjeno 24.7.2006g nije primali ni zadnji put kad je bilo po 100e jer nisu imala punih 16,sad ne mogu jer je uslov da deca od Novembra koja su rođena.Pravite propust.

  28. Zar zaista mislite da ćete kupiti ljude za deset, dvadeset hiljada dinara. Uzeće taj novac samo onaj ko je na ivici gladi

  29. Дајте оставке, па ћемо лако за новац.

  30. Moja deca, rodjena u oktobru, nisu dobila pomoć od 100 evra, niti će dobiti sada 10.000, nije u redu, matematika im nije najbolja strana. Sramota je!!!

  31. Sta je sa decom koja su rodjena od maja 2006. do novembra 2006.Oni su nekako nepravedno izostavljeni iz svih pomoci koje su se delile deci do sada???

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.