Vladi lakše da građanima digne cenu struje nego da popravi EPS

Ministarka Zorana Mihajlović poručila da "moramo da ulažemo u Elektroprivredu Srbije", komentarišući zašto će električna energija da poskupi

Ostavite komentar


  1. A šta da popravi??? Elektrane su iz doba Tita, ništa nije pravljeno novo. Da napomenem, ni u doba žutih, pošto se oni najviše busaju, a svi su isti!

  2. Kad bi svi koji su opljačkali EPS vratili samo deo para ne bi morala da poskupljuje struja.

  3. Ne postoji „profesionalni menadžment“ koji može stabilizovati EPS bez finansijskih sredstava i novih investicija. Politika svih srpskih političkih partija u poslednjih 30 godina je bila naklonjena socijalnoj komponenti po pitanju cene struje i, uz neke pogrešne zakonske odluke u istom periodu, posledice takvog pristupa su dovele do potpune devastacije ove kompanije. Medjutim, situacija o kojoj se govori nije tako „akutna“ kako se opisuje, i njeno rešenje se ne nalazi u dnevno-političkim i medijskim „trikovima“. Rešenje je ozbiljan desetogodišnji plan koji će rezultirati potpunom rekonstrukcijom ovog javnog preduzeća, ali i stvaranjem novih kapaciteta koji će omogućiti stabilnost energetskog sistema.

  4. EPS mora ići na racionalizaciju zaposlenih to je rešenje jer je previše onih koji ništa ne rade,a dobijaju visoke plate.

  5. Kako je pamćenje ovde KRATKO !!! Svi su već zaboravili onaj spsak firmi koje su PODRŽALE ostanak Miće Grčića na poziciji vd GD EPS-a, verujem da su već na listi za nove fakture a para malo, dakle povećanje cene, ali ne i smanjenje plata u EPS-u !!!

  6. Kolika bi samo usteda bila da se u EPS nisu nagurali svi bivsi kadrovi i sada bukvalno sede jedan drugom na glavu. Fikus stalno prica o digitalizaciji upravljanja, ali u isto vreme zaposljavaju sve vise vernih clanova

  7. Problem je ispravno postavljeno. Tokom 20 godina u oko 40 preduzeća primenom verifikovanih metoda i tehnika racionalizacije utvrđeno je da je u proseku za oko 40% ukupnih troškova nastalo zbog neracionalnog korišćenja uloženog rada i kapitala.

  8. Kad bi narod bio solidaran, lako bi se bojkotom izborilo protiv poskupljenja. Samo se dogovorimo da prestanemo svi da plaćamo struju. Da ni ne govorim o stotinama fiktivnih radnih mesta u EPS-u, kao ni o bar polovini nepotrebnih i prevaziđenih. Takođe, zaboravljaju se i višemilionski dugovi Lepe Brene, Željka Mitrovića i ostalih fabrikanata užasa.

  9. Znači mi da plaćamo još više to što tamo „radi“ minimum duplo partijski zaposlenih? Mi da plaćamo još više što na dan mitinga EPS ne radi, jer je spakovan u autobuse i jede sendvič na mitingu?
    Ako pristanemo i treba da plaćamo! Ovce su za šišanje!
    Ni jedna narodna izreka nije neutemeljena.

  10. Gde ce botove da zaposljavaju ako bi profesionalni menadzment preuzeo upravljanje !? Ovako sve isto i na kraju ce ga skroz upropastiti i prodati ,e,tek onda ce nam biti kraj,ali stvarno!

  11. U EPSU ima najmanje 1000 neradnika sa fals diplomama,
    Resite se tih neznalica i stetocina.
    Kako oporaviti EPS kad ga vodio covek sa trogodisnjom skolom i dobijenom diplomom na poklon
    Kruzevic sa trgovackom skolom je doveo u Elektro vojvodinu frizere, stolare, stomatologe, ucitelje ljude sa kupljenim diplomama oni nista ne rade a primaju velike plate

  12. Ne treba abolirati ovu vlast od bilo kakve odgovornosti za stanje u EPS.
    Eto, oni su imali tu mogućnost da naprave ozbiljan desetogodišnji plan, pa nisu ništa uradili. Naprotiv, na vodeće funkcije postavili su nesposobne kadrove, a onda su bespotrebno u EPS zaposlili gomilu članova partije, od kojih ne mali broj uopšte i ne dolazi na posao.

  13. Pa dobro zašto NIKO ne proanalizira plate, da li smete da saopštite lekarima specijalistima kolika su primanja srednjoškolaca u Kolubari !?

  14. Pa od uvoza neko iz vladajuće oligarhije dobija proviziju.
    A za oporavak EPS-a, mora se nešto znati i puno raditi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.