Voćare čeka najbolja godina još od 2013, uprkos snegu

Niske temperature i sneg koji je pao preksinoć neće ostaviti veće posledice u poljoprivredi

Ostavite komentar


  1. Isto kao što ih čeka „zlatno doba“ nikada bogatije Srbije i Srba. Jedino ako ne računate narod već samo vlast u tu vašu statistiku. Kao i „za našu decu“ a mislite samo na vašu.

  2. Ovo je izjavio neko ko nema veze sa stvarnim životom. Pa zadnja četiri jutra je u većem delu Srbije jutro sa tempraturama oko minus četiri a voće u punom cvetu. Tu od roda nema ni za lične potrebe voćara… Bar što se tiče krušaka i kajsija i ranijih sorti šljiva. Videćete kakva će biti cena ovog voća na pijacama u junu , ako ga uopšte bude za pijace. Isti slučaj je i u regionu.

  3. Vojvodjanjski vocari su obrali bostan( narodna poslovica) 5 da na od 6 -9 aprila Vojvodinu bije mraz od 2-7 h gde je temperatura do -5 c.Ovaj period je zahvatio sljive,breskve u punom cvetu.Kajsije su obrane u martovskim mrazevima,imale su sanse NS kasne sorte koje tada nisu bile procvetale,ali ih je dokosurijo ovaj aprilski.Citam da se i Makedonci javljaju da im je mraz jjugros naneo veliku stetu,sto se verovatno desilo i na jugu Srbije.

    1. Ovaj nema veze sa životom. Svako jutro u Banatu od minus 4-6 a on priča o dobrom rodu

  4. Profesore Keserovicu radio sam u meteorologiji 45.godina Martovski i Aprilski mrazevi su 100%unistili rod kajsije u Sumadiji a tek mogu da zamislim u Vojvodini gde je nadmorska visina manja za u proseku 200.do 300.metara.Kajsije nece biti ni za probu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.