Vojislav Vuletić: Energetska kriza u Evropi nije izazvana nedostatkom gasa nego geopolitikom

Ostavite komentar


  1. Sve tačno, samo bih dodao da je i u SAD sa smenom Trampa i dolaskom Bajdena krenula „zelena agenda“ i smanjenje proizvodnje. Od izvoznika SAD su ponovo zbog politike postale uvoznik. I po Evropi su krenuli zeleni, socijalisti, Greta na udaru su i gas pa čak i nuklearke koje su jedine čiste što se tiče CO2 emisija. U međuvremenu Kina jača.

  2. Ruskog gasa, ipak, nema dovoljno, i nema odakle da se to nadoknadi. Zato je i Banatski Dvor prazan. Rusi jednostavno nemaju lufta za geopolitičke malverzacije. Ovakve „havarije“ će biti sve češće, jer problem sa pritiskom postoji već dve godine. Zato se srpski prodati izvori i koriste maksimalno. Uostalom, nisu Rusi krivi što se njihov gas nalazi ispod teritorije drugih zemalja, npr. srpskih, i nisu oni krivi što baterija S-400 košta kao 4 NIS-a, krivi smo mi. A uskoro ćemo videti da li je to tako ili NIS vredi kao 400 tih baterija…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.