Direktorima 18 preduzeća iz Vojvodine juče je u Izvršnom veću Vojvodine dodeljeno ukupno 6,6 miliona evra za pokretanje proizvodnih linija u kojima će biti primenjene savremene tehnologije. Kako je saopšteno prilikom potpisivanja ugovora, realizacijom projekata počeće sa radom pogoni u kojima će biti primenjene nove tehnologije ili će se proizvoditi novi materijali, a u njima će biti zaposleno više od 10.

Direktorima 18 preduzeća iz Vojvodine juče je u Izvršnom veću Vojvodine dodeljeno ukupno 6,6 miliona evra za pokretanje proizvodnih linija u kojima će biti primenjene savremene tehnologije. Kako je saopšteno prilikom potpisivanja ugovora, realizacijom projekata počeće sa radom pogoni u kojima će biti primenjene nove tehnologije ili će se proizvoditi novi materijali, a u njima će biti zaposleno više od 10.000 ljudi. Na ovom konkursu učestvovalo je ukupno 75 preduzeća, a resorni sekretarijat izdvojio je za odobrenih 18 projekata oko 6,6 miliona dinara, što je oko 31 odsto ukupnih investicija. Sama preduzeća uložiće dodatnih 14,3 miliona evra. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da će realizacijom projekata biti ostvaren zajednički cilj, a to su podizanje standarda građana Vojvodine i povećanje broja zaposlenih. Pajtić je precizirao da će do kraja godine pokrajina uložiti još 14,5 miliona evra u slične projekte kroz koje će uposlenje naći oko 20.000 ljudi.
Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović rekao je da korisnici sredstava mogu biti sva preduzeća iz Srbije koja će svoje proizvodne pogone otvoriti u Vojvodini i zaposliti minimum 20 ljudi, a prioritet će imajti firme koje domaćem i stranom tržištu isporučuju proizvodne novine, planiraju veći obim proizvodnje ili zapošljavanje većeg broja ljudi. Preduzeća nisu u obavezi da vrate dobijena sredstva pokrajini, ali su dužna da, u roku od tri do pet godina od potpisivanja ugovora, u vrednosti dobijenog novca pomognu u robi i uslugama zdravstvene i obrazovne ustanove u svojim sredinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari