Vranjanci duguju za grejanje u proseku od 15.000 do 25.000 dinara 1Foto:J. Zečević

Većina Vranjanaca koji koriste usluge daljinskog grejanja Javnog preduzeća „Novi dom“ u ovoj grejnoj sezoni su redovno izmirivali svoje obaveze i preduzeću u proseku duguju po računu između 15.000 i 25.000 dinara, potvrdio je za portal Danasa direktor u ovom preduzeću Goran Petrović.

– Sezona je protekla bez većih problema i sa urednom likvidnošću našeg preduzeća zahvaljujući tome što su građani redovno izmirivali svoje obaveze za grejanje – navodi Petrović.

On kaže da nije bilo i problema sa naplatom računa kod pravnih lica, tako da  preduzeće „Novi dom“ u finiš grejne sezone ulazi bez problema.

Po Petrovićevim rečima svi potrošači se tolerišu za neplaćena tri do pet računa, koja u proseku za stan od 50 kvadrata mesečno plaćaju, tokom cele godine, oko 5.000 dinara za daljinsko grejanje, posle čega sledi slanje opomene, i pravljenje reprograma, a retko pokretanje tužbi.

-Cene grejanja u Vranju nisu povećavane od 2015. godine i ono po kvadratnom metru košta sa PDV-om 89,61 dinar – navodi direktor „Novog doma“.

Grejna sezona u Vranju završava se 15. aprila, ali ukoliko se posle tog perioda u narednih nekoliko dana zabeleže temperature ispod nule onda se grejna sezona produžava do 1. maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari