Vrednost izvoza industrije nameštaja u Srbiji u prvih devet meseci bila je oko 152 miliona evra. To za 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Industrija nameštaja pokazuje veliku vitalnost i sajam je dobra prilika da se vidi gde se Srbija nalazi u toj industrijskoj grani – izjavio je juče ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović na otvaranju 49. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.


Prema njegovim rečima u Srbiji ima 650 kompanija koje se bave tom delatnošću u kojima je zaposleno 14.300 ljudi a čije su plate ispod proseka Srbije. Na sajmu čiji je slogan „Vidim ti nameštaj“ učestvuju izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Austrije, Italije, Turske, Danske, Poljske, Česke, Rumunije i Grčke. Sajam, na kome izlaže oko 500 firmi, traje do nedelje. Posetiocima sajma se nudi nameštaj po cenama nižim i do 40 odsto od redovnih. Sajam nameštaja se održava u svim halama Beogradskog sajma, a radno vreme za posetioce je od 10 do 20 sati, osim poslednjeg dana, kada se zatvara u 18 časova. Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara, za kolektivne posete 200, a parking košta 100 dinara na sat.

Na Beogradskom sajmu uporedo sa Sajmom nameštaja se održava i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju. U hali 2 je Izložba dizajna koju organizuju udruženja, fakulteti i stručne škole koje se bave dizajnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari